La Fundació Quirónsalud elaborarà i repartirà 14.000 menús destinats a menjadors socials durant el mes de juny dins de la iniciativa 'Pla Menús per a Menjadors Socials'. La iniciativa consisteix a lliurar el menjar que prepara a les cuines dels seus hospitals a organitzacions que ajuden a col·lectius en risc d'exclusió social afectats per la pandèmia del coronavirus.

En aquest pla participen 14 hospitals Quirónsalud, de nou comunitats autònomes: Madrid, Catalunya, Andalusia, València, Castella-La Mancha, Extremadura, Aragó, Illes Balears i Canàries.

Alguns centres, com l'Hospital General de Villalba, l'Hospital Universitari Rei Juan Carlos de Móstoles o l'Hospital Quirónsalud de Toledo, ja han començat a repartir menús en menjadors socials de les seves respectives localitats, en col·laboració amb les institucions civils locals, com a Protecció civil, o organitzacions sense ànim de lucre, com Càritas, Creu Roja o parròquies locals.

500 menús diaris

El 'Pla Menús per a Menjadors Socials' és una de les moltes iniciatives posades en marxa per la Fundació Quirónsalud per ajudar la societat en aquests moments tan difícils i preveu repartir 400 menús diaris durant el mes de juny, la qual cosa suma un total de 14.000 menús, aproximadament.

Sota aquesta mateixa filosofia, tal com va explicar l'esmentada fundació, també s'emmarquen les accions desplegades al 'Portal del Voluntari' de la Fundació Quirónsalud, com donar suport i realitzar seguiment telefònic a més de 30.000 persones majors de 75 anys que romanen a les seves cases; o la posada en marxa de diferents iniciatives impulsades al costat d'empreses i associacions amb diferents finalitats socials, a fi de captar fons destinats a cobrir diferents necessitats com garantir l'alimentació de col·lectius amb dificultats econòmiques.

La Fundació Quirónsalud ha ofert també suport al seu personal sanitari, "l'esforç del qual i lliurament han estat encomiables davant de l'emergència sanitària del coronavirus", va destacar l'entitat.

Assistència a Creu Roja

Així, ha prestat assistència psicosocial a través de 'Creu Roja Responde' a fi d'ajudar-los a fer front a les emocions i situacions límit viscudes durant la pandèmia. O també mitjançant acords assolits amb altres empreses, com Carrefour o Supermercats El Corte Inglés, perquè poguessin fer la compra a través d'un canal ràpid de comandes i lliurament, alliberant-los així de certes feines de casa en estar la major part del temps prestant els seus serveis a l'hospital.

"Aquestes iniciatives se sumen als molts esforços que també ha realitzat el Grup Quirónsalud als hospitals per combatre aquesta pandèmia, on, entre altres coses, ja ha lliurat als familiars de pacients ingressats més de 40.000 dinars", conclou el comunicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat