Poc després que Alemanya hagi anunciat que suspèn temporalment la vacunació amb AstraZeneca, Itàlia i França també han anunciat la mateixa mesura. El primer a anunciar-ho ha estat Itàlia i després se li ha sumat França.

Segons ha confirmat l'Agència Italiana de Medicaments (AIFA) a Efe, la decisió es pren com a precaució davant dels recents casos de trombosi a Europa arran de la vacunació amb AstraZeneca. La decisió es pren després que la setmana passada l'AIFA suspengués la inoculació d'un lot d'aquesta vacuna, després de la mort d'un militar i un policia a Sicília (sud), que la Justícia italiana està investigant.

En el cas de França l'encarregat d'anunciar-ho ha estat el president, Emmanuel Macron, en una roda de premsa conjunta amb el president espanyol Pedro Sánchez. Macron ha anunciat que a partir d'aquest dilluns, França suspèn temporalment l'ús de la vacuna d'AstraZeneca, en espera de rebre l'opinió aquest dimarts de l'Agència Europea del Medicament (EMA).

Macron va aclarir que la decisió, que segueix a la presa aquest mateix dilluns per altres països europeus, Dinamarca o els Països Baixos, ha estat presa per recomanació i en vincle amb les autoritats sanitàries franceses.

Espanya també es mou

En la mateixa roda de premsa, Sánchez també ha fet un anunci en relació amb la vacuna d'AstraZeneca avançant que aquesta mateixa tarda, la ministra de sanitat, Carolina Darias, donarà "notícies i decisions" sobre la vacuna d'AstraZeneca.

Durant la compareixença, Sánchez ha volgut llançar un missatge de la "garantia i seguretat" que pesen sobre el procés de vacunació. En aquest sentit, ha destacat que totes les agències reguladores del medicament europees, també l'espanyola (AEMPS), estan analitzant si hi ha una relació entre aquest fàrmac i una trentena d'episodis trombòtics apareguts a diversos països.