La incidència de contagis de Covid-19 continua a la baixa. Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, aquest dijous la incidència acumulada dels darrers 14 dies és de 325 per cada 100.000 habitants. "L'evolució és favorable, però encara no estem en la situació que ens agradaria", ha explicat el cap del Centre d'Emergències Mèdiques, Fernando Simón. L'objectiu de l'executiu espanyol és estar per sota de 50, una meta que es podrà assolir depenent de com evolucionin els contagis "després del pont i el Nadal". "Jo celebraré el Nadal, però ho celebraré bé, amb totes les mesures sanitàries possibles", ha assegurat Simón, que s'ha mostrat favorable a plantejar les mesures per les festes quan s'acostin més les dates.

Per altra banda, Simón ha celebrat que el descens de la incidència de contagis en totes les comunitats, fins i tot Astúries i Cantàbria han baixat les seves xifres. Tot i això, aquest dijous s'han sumat 12.289 casos, 5.073 dels quals en les últimes 24 hores.

Se sumen 337 morts per coronavirus

D'altra banda, el nou informe de Sanitat ha sumat 337 noves morts per Covid-19, una xifra relativament inferior que la d'ahir (369 noves morts) o abans-d'ahir (537 noves defuncions, el rècord d'aquesta segona onada). 

La comunitat amb més defuncions per Covid-19 aquesta setmana és Andalusia, amb 203 noves morts els darrers set dies. Per darrere es troben Castella i Lleó, amb 161; Astúries, amb 155; Aragó, amb 120; i el País Valencià, amb 112.

La situació als hospitals durant la segona onada de la Covid-19

Pel que fa a la situació als hospitals, Fernando Simón ha destacat que l'ocupació de llits per pacients Covid està en un "descens progressiu i estable". En aquests moments, el 12,3% dels llits ordinaris als hospitals estan ocupats per pacients amb Covid-19, mentre que la situació a les UCI és relativament pitjor. Un 28,6% dels llits de crítics estan ocupats per pacients infectats amb coronavirus, el quart dia consecutiu per sota del 30%. "Estan encara sota una pressió important, però s'està veient un descens suau i continuat en totes les comunitats", ha remarcat Simón.

Les comunitats amb les UCI més saturades, segons les últimes dades del ministeri, són Aragó i Astúries, totes dues amb una ocupació dels llits de crítics per sobre del 42%.