Continuen pujant els contagis de coronavirus entre estudiants catalans afectats pels brots en viatges de final de curs. Segons les últimes dades, ara mateix 353 estudiants han donat positius, un centenar més que a l'últim recompte del Departament de Salut. De fet, en el cas el brot de Menorca, s'ha doblat el nombre de casos confirmats. En poques hores s'ha passat de 76 positius confirmats a 153.

El més nombrós, però, segueix sent el de Mallorca, que passa de 132 casos a 166. En el brot de Tenerife entre estudiants de les Terres de l'Ebre, no s'han detectat nous casos i la xifra es manté en 34 positius. 

També s'han duplicat els contactes estrets, que ja són 2.334, més de la meitat dels quals corresponen al viatge de Menorca (1.487,9,7 per viatge confirmat). Al brot de Mallorca, se n'han identificat 560. 

De quines regions són els estudiants afectats? 

La gran majoria dels casos del brot de Menorca corresponen a la província de Barcelona. Dels 153, 78 es  corresponen a Barcelona ciutat, 44 al Vallès Oriental i Occidental, 14 al Barcelonès nord i Maresme i 4 a Barcelona Sud. Només n'hi ha 11 a Girona, 4 a Barcelona Sud i 2 a Tarragona.

En canvi, en el cas del brot de Mallorca, dels 166 casos positius, 70 es corresponen a Barcelona ciutat, 68 a la Regió sanitària Catalunya Central, 15 a la Regió Sanitària Girona i 13 casos positius a altres territoris. 
 

Polèmica pel "segrest" de Mallorca 

Quan es va conèixer l'abast del brot a Mallorca, que ja frega el miler de casos confirmats arreu de l'Estat, el govern de les Illes Balears va decidir confinar a tots els estudiants que havien pogut ser contactes estrets en un hotel Covid, per evitar la propagació de la pandèmia. Ahir, la presidenta de la comunitat, Francina Armengol, va assegurar que aquesta decisió era una "qüestió de salut pública", però els afectats han decidit denunciar públicament el que ells consideren un "segrest" penjant vídeos a les xarxes. 

Aquest matí s'ha sabut que un jove de 18 anys que va donar positiu després de tornar de Mallorca ha hagut d'ingressar a l'UCI a l'Hospital general d'ELX.