El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest dimarts les noves restriccions que el Govern ha imposat per fer front  a la pandèmia del coronavirus fins al 17 de gener. Davant el creixement de contagis de Covid-19 a Catalunya, el Govern va anunciar aquest dilluns noves mesures per intentar frenar la corba, que passen, entre d'altres, pel confinament municipal i l'aturada esportiva i extraescolar. Tal com indica el DOGC, les restriccions s'apllicaran el pròxim 7 de gener, després de l'arribada dels Reis d'Orient.

Les mesures

  • Aquest dijous torna a decretar-se un confinament municipal a Catalunya. D'aquesta manera, quedaran restringides totes les entrades i sortides sense motiu justificat.Amb el confinament municipal tampoc no es permet el desplaçament a segones residències.
  • Per altra banda, es manté el toc de queda entre les 22 h i les 6 del matí, així com la limitació de les reunions socials a sis persones d'un màxim de dues bombolles de convivència.
  • Tancament dels comerços no essencials durant els caps de setmana: petit comerç, centres comercials de menys de 400 m² i mercats ambulants només podran obrir de 6 h a 21 h, de dilluns a divendres. Els centres comercials de més de 400 m², tancats durant 10 dies.
  • Bingos, casinos i sales de jocs es mantenen tancats.
  • Pel que fa a l'educació, les classes teòriques a les universitats s'hauran de mantenir de manera virtual, i es recomana als ensenyaments secundaris reduir l'activitat presencial.
  • Mentrestant, als centres d'educació infantil i primària i als instituts es mantenen les classes presencials. Per altra banda, les activitats extraescolars estan permeses sempre que es facin als centres educatius amb els grups de convivència estables de les escoles. Tot i això, queden suspeses: les activitats de lleure, les activitats d'esport escolar, la resta d'activitats extraescolars.
  • Pel que fa als equipaments esportius, es podran obrir si: són a l'aire lliure, l'aforament es es limita al 50%, grups de màxim 6 persones (excepte l'esport federat. D'altra banda, les piscines podran obrir al 30%.

  • La cultura i la restauració mantenen les mateixes restriccions que hi havia fins ara.

​Aquest és el resum de les noves restriccions:

WhatsApp Image 2021 01 04 at 13.58.41 (1)