Al Govern són optimistes. El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep González-Cambray, ha assegurat aquest dijous que espera que el 100% dels professionals dels centres educatius estiguin vacunats contra la covid-19 per l'inici del curs escoltar al setembre.

Actualment, la xifra de treballadors de l'educació a Catalunya que estan immunitzats contra el coronavirus es troba al voltant del 92%, segons ha assenyalat Cambray en una entrevista a Catalunya Ràdio. El conseller ha celebrat aquesta dada i ha animat al conjunt de la societat en general, i els joves en particular, a vacunar-se. A més, ha indicat que no té constància de cap professional que no vulgui immunitzar-se.

Vacunar els adolescents als instituts

Aquests joves als quals es refereix Cambray ho tindran relativament fàcil per rebre la injecció: Cambray ha avançat que manté converses amb el conseller de Salut, Josep M. Argimon, per portar a terme la vacunació d'adolescents en els instituts. D'aquesta manera es pot aconseguir "un percentatge més alt de vacunació i es facilita la logística".

En cas que els pares s'oposin a la vacunació dels seus fills, el conseller també ha afirmat que "actuaran", respectant el diàleg però assegurant el benestar dels adolescents. "Tenim les idees molt clares", ha dit.

Inici del curs escolar al setembre

Els joves tornaran als centres educatius a partir del 13 de setembre, la data confirmada per Cambray. L'inici del curs es produirà amb la màxima seguretat i prudència, amb l'objectiu que pugui ser "100% presencial a tots els cursos". D'aquesta manera, es mantindran mesures com els grups estables de convivència, el control de la temperatura i la distància entre els grups de classe així com als patis, perquè permeten "fer un seguiment de la transmissió".

Pel que fa a la mascareta, Cambray ha explicat que és quelcom que correspon a la conselleria de Salut. Tot i això, "el primer dia que es pugui treure, es traurà", ha assegurat el conseller, que fa un mes es va mostrar pessimista sobre la retirada de les mascaretes.

Josep Gonzalez Cambray Conseller Educacio ACN

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray / ACN

Més enllà de la manera en què avanci la situació epidemiològica, Cambray ha expressat la seva voluntat de mantenir sempre les escoles obertes. "Les escoles han actuat com a mur de contenció, els joves s'han portat molt bé. Això reforça la idea que els centres educatius han d'estar sempre oberts", ha comentat. Pel que fa als contagis entre els joves fora de les aules, a viatges de companys d'institut o a les colònies d'estiu, el conseller ha indicat que res d'això té a veure amb el seu departament, però que cal extremar precaucions.

Cambray també ha celebrat la bona relació que es va veure el dimecres al Parlament entre els dos partits del Govern: "Els republicans sempre hem apostat pel diàleg, diàleg i diàleg". Però ha lamentat la persecució del Tribunal de Comptes a 34 excàrrecs de l'executiu català, ja que "continua la repressió de l'independentisme".

 

Imatge principal: Estudiants i professor respecten les mesures de prevenció / ACN