La xifra de nous contagis de coronavirus registrats a Catalunya s'ha reduït gairebé a la meitat les últimes 24 hores. Si ahir el Departament de Salut declarava 774 nous casos, aquest dissabte la xifra es rebaixa fins als 361. Des de l'inici de la pandèmia, 75.502 persones testades han donat positiu. 

La mateixa tendència s'ha registrat a la comarca del Segrià, confinada perimetralment des de fa una setmana. Des d'ahir hi ha hagut 16 nous diagnosticats.

Des de fa setmanes, les dades del registre no corresponen només als casos testats que han donat positiu en les últimes 24 hores, sinó que també hi ha comptabilitzades persones que no s'havien inclòs al recompte fins ara.

Per regions sanitàries, Barcelona ciutat és que la que acumula més nous casos, amb 164; seguida de l'àrea metropolitana sud, que en registra 101 de nous, on s'inclou l'Hospitalet de Llobregat, municipi on en els últims dies s'ha constatat un augment de casos. El segueix l'àrea metropolitana nord, que ha diagnosticat 44 nous positius, Lleida amb 17, Catalunya Central amb 13, Alt Pirineu i Aran i Terres de l'Ebre amb cinc respectivament i només un de nou al Camp de Tarragona. 

Menys nous casos a Lleida que ahir

Divendres Salut va notificar 338 casos nous registrats i aquest dissabte la xifra es redueix dràsticament als 16. Probablement es deu al fet que les proves PCR fetes durant la setmana encara no han estat introduïdes al recompte del Departament de Salut, per tant, no s'inclouen en el comunicat d'avui.

Nou morts més

Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat nou més, vuit més que divendres, i la xifra total és de 12.616 persones mortes fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos.

D’aquestes, 6.902 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.112 a una residència i 799 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

L'últim rebrot, a l'Hospitalet

La segona ciutat més poblada de Catalunya, l'Hospitalet de Llobregat, ha registrat un augment de casos de coronavirus l'última setmana. Hi ha diversos brots familiars, tres positius en una residència i casos aïllats, però les cadenes de transmissió estan controlades.

Fins a finals de juny, la mitjana de nous casos a l'Hospitalet de Llobregat era de quatre diaris, una dada que s'ha disparat l'última setmana. A la segona ciutat més poblada de Catalunya s'hi han registrat 107 positius els últims set dies.

Aquest divendres, la mitjana setmanal de nous positius a la ciutat s'ha enfilat fins a 16,4, i van arribar als 45 nous casos el dia 8 de juliol.