La calor asfixiant d'aquesta darrera setmana ens ha obligat, més que mai, a beure de forma gairebé desesperada el component més important de la nostra dieta: l'aigua. L'aigua, però, no només és el component més important pel nostre cos, sinó també el que consumim de forma més abundant, ja que hi ha moltíssims ingredients que contenen aigua: enciam, escarola, síndria i tants altres aliments més. 

Quina és la dosi d'aigua que cal prendre cada dia? Les autoritats sanitàries parlen d'entre dos i dos litres i mig, per bé que la quantitat d'aigua depèn del metabolisme individual de cadascú, així com també la seva activitat diària al llarg del dia, el seu pes o el lloc on viu. L'altre gran dubte és: totes les aigües són iguals? La resposta és senzilla: no. Hi ha aigües envasades minerals, la majoria d'elles de mineralització dèbil -és a dir, que porten pocs minerals-, però també hi ha aigües envasades que no són minerals.

I per acabar amb els dubtes, ens convé resoldre'n un de mític: no, beure molta aigua no ajuda a aprimar. En qualsevol cas, el que ajuda a aprimar és substituir l'alcohol o els refrescos per aigua, per bé que beure massa quantitat diària d'aigua -més de 3'5l, per exemple- tampoc és recomanable per la salut.

En resum, quan us pregunteu si beure aigua diàriament és important. recordeu que és molt més que això: és importantíssim.