Coneix alguns dels millors metges cirurgians i digestius que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts de l'Instituto de coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada.

Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i l'activitat investigadora i docent dels sanitaris, els noms del qual i centres es donaran a conèixer al llarg d'aquest 2021 segons cada especialització.

Proves Listado medicos TUIT

Dr. Antonio De Lacy Fortuny
Hospital Clínic de Barcelona, Clínica Rotger i Hospital Quirónsalud Barcelona

El doctor De Lacy es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona el 1980, obtenint el títol d'especialista el 1987. Després d'acabar la residència a l'Hospital Clínic de Barcelona, va completar la seva formació als Estats Units amb estades a la Universitat Emory d'Atlanta, en el Pacific Presbiterian Hospital de San Francisco, a la Cleveland Clinic de Cleveland, al Mont Sinai de Nova York i a la Universitat Cornell de Nova York.

Actualment, el doctor és director d'Institut Quirúrgic Lacy (IQL), cap de Servei de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital Clínic de Barcelona, i membre del Comitè Assessor de la Direcció Mèdica, desenvolupant també la seva tasca professional a l'Institut Quirúrgic de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona, del qual és el seu sociodirector. El doctor és professor titular de cirurgia i especialitats quirúrgiques a la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i dirigeix i imparteix cursos internacionals de cirurgia laparoscòpica avançada colorectal i bariàtrica (cirurgia de l'obesitat).

La seva dilatada experiència en l'ús de tècniques quirúrgiques laparoscòpiques i mínimament invasives, així com en cirurgia oncològica i la seva pertinença a diverses societats mèdiques i participació activa i continuada en fòrums internacionals, li ha portat a ser el primer cirurgià a Espanya en la realització d'una cirurgia NOTES (a través d'orificis naturals) per extreure una vesícula biliar per via bucal (2007), o en l'ús de la tècnica SILS (únic accés pel melic) en Cirurgia de l'Obesitat (2009) i l'extracció d'un tumor al recte a través del mateix anus (2010).

Dr. Lacy

Dr. Miguel Pera
Hospital del Mar – Parc de Salut Mar

El doctor Pera està format en cirurgia de còlon i recte al Mayo Clinic Phoenix (Arizona, USA) durant 12 mesos (1998) i Research Fellow al Mayo Clinic Rochester (Minnesota, USA) durant 2001-2002. Pera té una àmplia experiència investigadora en estudis bàsics i clínics sobre els resultats de la cirurgia en pacients amb càncer colorectal, i actualment lidera el Grup d'Investigació en Càncer Colorectal, Programa de Càncer de l'IMIM - Hospital del Mar (Parc d'Investigació Biomèdica de Barcelona). Actualment treballa al mateix hospital amb especial interès en el càncer colorectal, carcinomatosi peritoneal i cirurgia laparoscòpica.

És autor de 125 articles en revistes indexades i membre de l'equip editorial de les revistes British Journal of Surgery, Colorectal Disease i Journal of Gastrointestinal Surgery. A més, el doctor és membre de la junta directiva de la Societat Catalana de Cirurgia, del Comitè Executiu de l'European Society of Coloproctology i del Comitè Internacional de l'American Society of Colon and Rectal Surgeons.

Dr. Miguel Pera

Dr. Manuel Prados Guzmán
Hospital Universitari Dexeus i Unidad Cirugía Barcelona

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1988), va obtenir el títol d'especialista en Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Clínic de Barcelona (1994) i es va treure el títol de Doctor en Medicina i Cirurgia amb la qualificació 'cum laude' per unanimitat el 1997 a la mateixa universitat. Després de la seva formació acadèmica va completar el seu perfil professional al Servei de Cirurgia Oncològica del prestigiós Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York (USA). Té una extensa experiència, fruit de més de vint anys d'exercici continuat de la professió en importants centres hospitalaris com l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari Quirónsalud Dexeus i Centro Médico Teknon, i l'Hospital de Barcelona, a més de la seva participació activa en projectes de cooperació internacional a l'Índia i en diversos països de l'Àfrica a través d'institucions com la Fundación Vicente Ferrer, Médicos Sin Fronteras i el Grupo de Acción Solidaria Internacional.

Actualment és el coordinador mèdic i quirúrgic de la Unidad Cirugía Barcelona. El doctor Prados està a l'avantguarda en l'aplicació de la Cirurgia Laparoscòpica, tant en les patologies pròpies de l'especialitat de Cirurgia General i Digestiva com en la de Cirurgia de l'Obesitat Mòrbida i la Diabetis, camp en el qual és un de les màxims referents del país.

Dr Manuel Prados

Dr. Alberto Díez – Cavaller Alonso
Quirúrgica Cirurgians Associats i Centre Mèdic Teknon

El doctor Diez-Caballero és llicenciat en Medicina i Cirugía a la Universitat del País Basc (1990) i és especialista en Cirugía General i de l'Aparell Digestiu per la Clínica Univesitaria de Navarra (2003), on va obtenir el premi extraordinari per la seva tesi doctoral. Va complementar la seva formació al Servei de Trasplantaments del Departament de Cirurgia General del Medical Center de la Universitat de Michigan (Ann Arbor 1994). A Navarra, va ser l'impulsor de la Unitat de Cirugía laparscópica i actualment és una referència en la matèria. A l'Hospital Clínic de Barcelona va posar en marxa el protocol del tractament del cáncer gàstric per laparoscòpia.

El doctor és pioner al Centro Médico Teknon de la técnica laparoscòpica LESS (abordatge per un únic orifci en cirugía laparoscòpica) i és un dels cirurgians acreditats amb experiència en la utilizació de la Cirugía Robòtica (Da Vinci) en l'especialitat de Cirurgia Digestiva. Actualment és el responsable de la Unitat de Cirurgia de l'Obesitat i Diabetis de Quirúrgica Cirurgians Asociados, el grup més important quirúrgic privat de Catalunya format per més de 40 professionals amb una vocació clara en l'atenció personalitzada al pacient les 24 hores del dia durant tot l'any, cobrint qualsevol tipus de patologia.

Dr. Alberto Diez

Dr. José Manuel Fort López-Barajas
Hospital Universitari Vall d'Hebron i Centro Médico Teknon

El doctor Fort es va llicenciar en Medicina i Cirurgia amb el grau de sobreexcel·lent per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després de completar els cinc anys de cicle formatiu (MIR), va obtenir el títol d'especialista en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu. Posteriorment, va assolir el grau de Doctor en Medicina i Cirurgia amb la qualificació de cum laude i va realitzar diverses estances formatives a l'estranger.

Amb més de 30 anys d'experiència professional, és un autèntic expert en dues especialitats quirúrgiques molt específiques com són la Cirurgia Endocrina i la Cirurgia de l'Obesitat. És autor de més de 200 publicacions científiques en revistes nacionals i internacionals i, des de fa 10 anys, és Cirurgià d'Excel·lència en Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica per l'European Accreditation Council for Bariatric Surgery (EAC-BS). A l'actualitat és el Cap de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Bariàtrica i Metabòlica de Vall d'Hebron Barcelona, Hospital Campus. Expert en Cirurgia Robòtica, amb més de 10 anys d'experiència i 500 pacients operats, és el pioner i el referent nacional en la cirurgia laparoscòpica robòtica aplicada al tractament quirúrgic de l'obesitat.

Dr. Manuel Fort

Dra. Constanza Ballesta
Quirúrgica Cirurgians Associats i Centro Médico Teknon

Ballesta realitza la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona, que finalitza el 2002 amb excel·lents qualificacions, realitzant la seva formació com a cirurgiana europea a la Universitat Catòlica de Lovaina (Brussel·les) on obté el títol d'especialista en cirurgia general i digestiva el 2011. Completa la seva formació oncològica en centres de referència europeus com l'Hospital Clínic per a la cirurgia hepatobiliar on realitza un fellowship; i a l'Hospital Sant Antoine de Paris (França) entre 2011-2012, on treballa com a cap clínica a la unitat de cirurgia colorectal. Posteriorment es trasllada a Clíniques Universitàries Saint-Luc de Brussel·les per exercir en la Unitat de Cirurgia Colorectal i Cirurgia Hepato-biliar com a cirurgià especialista en el tractament combinat del càncer colorectal i metàstasis hepàtiques fins al 2013.

La doctora Ballesta és també professora de cirurgia endocrina i bariàtrica per a La Haute Ecole Galilee de Brussel·les i membre de diverses associacions científiques europees i nacionals. Des de l'octubre 2018 decideix traslladar-se a Barcelona i incorporar-se a l'equip de Quirúrgica.

Dra. Constanza Ballesta

Dr. Ramiro Durán Bermejo
Clínica ServiDigest

El doctor Durán va rebre la formació d'especialista en Aparell Digestiu com a metge intern resident a l'Hospital Gómez Ulla, de la Universitat Complutense de Madrid, on es va llicenciar. Formació continuada amb la participació i assistència als cursos i congressos nacionals i internacionals més rellevants de gastroenterologia, hepatologia, coloproctologia, malaltia inflamatòria intestinal, endoscòpia digestiva, motilitat i proves funcionals digestives.

Durán és membre del Grupo Español de Resección Endoscópica Mucosa de la SEED; Membre de les principals Societats científiques relacionades amb l'especialitat d'Aparell Digestiu i membre del Comitè científic del Departament de Docència i Formació de Clínica ServiDigest-Fundació ServiDigest. Actualment, el doctor és facultatiu especialista en Aparell Digestiu de Clínica ServiDigest i subdirector mèdic de Clínica ServiDigest de Barcelona.

Dr. Duran Bermejo

Dr. César Ginestà Martí
Barnaclínic+

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (1996-2002) amb l'especialització en Cirurgia General i Digestiva per l'Hospital Clinic de Barcelona (2003-2008). Amb més de deu anys d'experiència, entre les seves especialitats destaquen la cirurgia hepatobiliopancreàtica, l'exploració del conducte biliar per abordatge laparoscòpic i l'abordatge laparoscòpic de l'hèrnia inguinal.

Actualment el doctor Ginestà és especialista de Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Clinic de Barcelona i professor clínic de la Universitat de Barcelona.

Dr. Ginesta

Dr. Jordi Roura Onaindia
Hospital Universitari General de Catalunya

Llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona (1992) amb l'especialitat en cirurgia general i de l'aparell digestiu (2000). Actualment, el doctor Roura és metge especialista de l'àrea de patologia colo-rectal a l'Hospital Universitari General de Catalunya.

El doctor Roura és col·laborador en seminaris de pràctiques de cirurgia a la Universitat Internacional de Catalunya i membre de l'Associació Espanyola de Cirurgia, de la Societat Catalana de Cirurgia, de la comissió d'històries Clíniques de l'Hospital Universitari General de Catalunya, de la Comissió d'Infeccions de l'Hospital General de Catalunya i memebre del comitè del Bloc Quirúrgic Central del mateix hospital.

Dr. Roura

Dr. Javier Foncillas Corvinos
Hospital Universitari Sagrat Cor

El doctor Foncillas és un reconegut cirurgià general i digestiu i un dels millors especialistes per al tractament de l'obesitat mòrbida, a la qual dedica gran part de la seva activitat professional des de 1984, sent un dels primers que es va dedicar a aquesta tècnica a Espanya. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1975, té l'acreditació en cirurgia digestiva per l'Hospital Beaujon de París (1983) i amplis coneixements en cirurgia digestiva amb tècniques mínimament invasives com la laparoscòpia.

Actualment és el Cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva i el Coordinador de la Unitat de Cirurgia Metabòlica i de l'Obesitat Mòrbida de l'Hospital Universitari Sagrat Cor. Foncillas és membre fundador de les societats mèdiques més importants de la seva especialitat, com la Societat Espanyola de Cirurgia de l'Obesitat (SEC); la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica; membre de la Societat Francesa de Cirurgia des de fa més de 40 anys, de la Societat Internacional de Cirurgia i de la Societat Catalana de Cirurgia. També ha realitzat múltiples publicacions nacionals i internacionals.

Dr. Javier Foncillas