Creix la preocupació al Vietnam. Les autoritats del país han detectat una nova variant que seria una combinació de la britànica i l'índia. El ministre de Salut del país, Nguyen Thanh Long, ha assegurat que encara es propaga més de pressa que les altres i l'ha qualificat de molt perillosa. De moment, se n'està estudiant la composició genètica. 

Ara per ara, s'està investigant si l'augment considerable de casos al país des del mes d'abril és a causa d'aquesta nova variant. La intenció del ministeri és fer públics els resultats de la codificació genètica tan aviat com sigui possible. S'ha detectat ja un primer brot a la ciutat més poblada del país, Ho Chi Minh. I ja s'han decretat mesures i restriccions, segons recull EFE. 

Des de l'inici de la pandèmia, el Vietnam ha registrat 6.908 casos de coronavirus, 512 en les últimes hores. Ara bé, segons ressalta la mateixa agència, en només un mes s'han detectat 3.900 casos, gairebé la meitat des de l'inici de la crisi. Pel que fa al nombre de morts, el país n'ha notificat 47.

Les mutacions del virus

Els virus muten de manera permanent. A més de la variant índia, també hi ha variant britànica, la sud-africana i la del Brasil. Es creu que la variant índia podria ser més transmissible que la britànica. 

Fins al 75% dels nous casos de coronavirus podrien ser de variant índia. Així ho ha explicat aquesta setmana el secretari de Salut Matt Hancock. Així, ha dit aquesta setmana que el govern havia esperat que augmentessin els casos a mesura que es flexibilitzaven les restriccions. Malgrat tot, ha exposat que és "crític" monitorar el vincle entre els casos i les hospitalitzacions.

Què se sap de la variant índia?

Segons la BBC, la variant índia podria propagar-se més fàcilment que la variant britànica. Les taxes de transmissió han estat dos terços més altes que les de Kent, segons una estimació de la Public Health England. Aproximadament el 14% dels contactes de persones amb la variant índia han acabat tenint el coronavirus en comparació amb el 8% de la variant britànica. Una altra anàlisi que analitza les infeccions entre els membres de la llar el situa en un 50% més transmissible. Tot i que no se sap si es pot atribuir al virus o al comportament humà després de l'aixecada de restriccions. 

El mateix portal comenta que quan una variant es propaga més de pressa que altres tipus en circulació, podria ser que fos més infecciosa, que la gent hagi canviat ja hàbits de relacionar-se o a les diferents taxes de vacunació. Per exemple, s'ha dit que en les àrees on s'han registrat més infeccions hi ha menys gent que treballa des de casa. 

 

 

Imatge principal: un home amb una mascareta camina pels carrers de Hanoi / Efe