És innegable que la pandèmia de la Covid-19 ha deixat molts sectors tocats, com el de la restauració de Catalunya que s'ha vist forçat a tancar durant 15 dies. Per la seva banda, l'exministre de l'Interior i actual eurodiputat del PP, Juan Ignacio Zoido, ha volgut defensar la tauromàquia després que el Parlament Europeu hagi rebutjat subvencionar la cria d'animals per les corrides de toros. "El sector taurí està passant per un moment delicat amb la crisi de la Covid-19. I el PSOE, lluny d'ajudar, li complica encara més les coses criticant-li i negant-li les ajudes", ha criticat en un vídeo publicat en el seu compte de Twitter.

L'exministre ha atacat durament l'executiu espanyol, criticant les declaracions delJosé Manuel Rodríguez Uribes, en què va considerar com no pacífica la tradició taurina i va negar-se a fomentar les corridas. "Els eurodiputats del PSOE s'han unit a Podemos, ERC, Bildu i Puigdemont. No volien acabar només amb la festa, sinó que volien condemnar a la ruïna econòmica a tot el sector", ha assegurat.

Zoido acaba el vídeo fent una defensa de la tauromàquia. "Els toros formen part de la nostra cultura i les nostres tradicions", ha refermat l'eurodiputat popular.

Protestes del sector taurí

Membres del sector taurí van protestar aquest divendres a Albacete davant la visita del ministre Uribes pel Festival Independent de Cinema Abycine. Alumnes de l'escola de tauromàquia i altres simpatitzants del sector van demanar la dimissió del cap de Cultura en una tensa manifestació amb confrontacions amb la policia.