El Parlament Europeu rebutja la tauromàquia. En una votació celebrada aquest dimecres, l'Eurocambra ha rebutjat per 335 vots a favor, 297 en contra i 60 abstencions que la Política Agrària Comuna (PAC) subvencioni les "granges de bestiar boví" destinades a “curses de braus”.

La cambra ja va defensar el 2015 la supressió d’aquestes ajudes i ara l’ha ratificat abans de negociar tot el paquet de reformes de la PAC amb les capitals. Les converses s'allargaran els pròxims mesos i no s'espera que la reforma de la PAC pugui entrar en vigor abans del 2022.

Fins ara, la PAC havia estat una de les vies per les quals els diners de la UE havien sostingut les pràctiques de la tauromàquia amb finançament a les granges de bestiar boví. Les ajudes no distingien l'activitat agrícola a la qual es destinaven els fons.

Aquesta esmena va ser aprovada pels grups verds (on hi ha ERC), socialistes, alguns liberals, l'esquerra unitària (on hi ha Podemos, Bildu i IU) i també JxCat. Tanmateix, pot acabar no complint-se de manera efectiva. Tot dependrà de la negociació que celebrarà el Parlament Europeu amb el Consell Europeu i la Comissió Europea.