L'Hospital Universitari La Paz i la Fundación Jiménez Díaz de Madrid són els dos hospitals més eficients en l'actual pandèmia del coronavirus, segons l''Enquesta de Percepció Social del Lideratge en la lluita contra el Covid-19' d'Ipsos Digital.

Els enquestats han hagut d'assenyalar a tres d'una llista de deu centres sanitaris de referència i l'Hospital la Pau acumula el 51% de mencions favorables per la seva eficiència en la gestió de la pandèmia i la Fundación Jiménez Díaz ha estat assenyalada pel 42% dels interrogats.

Ránquing

Per ordre de preferència en la percepció de l'eficiència demostrada en aquesta crisi sanitària, la llista es completa amb l'Hospital 12 d'octubre de Madrid, 38%; l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, 30%; Hospital La Fe de Valencia, 25%; l'Hospital Clínic de Barcelona i el Verge de la Rosada de Sevilla igualats amb el 23%; el Clínic de Madrid San Carlos, 20%; l'Hospital Universitari CRuces de Bilbao, 17% i tanca la classificació l'Hospital Gregorio Marañón amb el 15% de les respostes.

La valoració mitjana sobre com s'ha gestionat la Covid-19 des del punt de vista hospitalari rep una puntuació de 7,3 sobre 10, segons les dades de l'enquesta Ipsos.

Percepció general

La percepció general sobre com han funcionat els hospitals de referència és bastant positiva i el 71% dels enquestats li donen una puntuació entre 7 i 10 i només l'11% puntua per sota de cinc.

Al contrari, la gestió sanitària des del govern espanyol rep una valoració més negativa, de 4,8 punts sobre 10. El 22% dels enquestats puntua amb un 1 i només el 4% atorga la màxima puntuació en aquesta enquesta.

L'enquesta també interroga sobre quin líder polític destacaria per una millor gestió sanitària de la crisi. Pedro Sánchez acapara el 33% de les respostes favorables, seguida d'Isabel Díaz Ayuso, 17%; Salvador Illa, 16%, i Alberto Núñez Feijóo, 15%. Els segueixen Juan Manuel Moreno, 10%; Quim Torra, 8%, i en tanquen la llista Ximo Puig i Iñigo Urkullu amb el 7% cada un.

L'enquesta d'Ipsos Digital es va realitzar en la segona setmana de maig sobre una mostra de 1.000 d'enquestats, dels quals el 68% tenia entre 35 i 65 anys i el 32% restant entre 18 i 34 anys, amb igual percentatge entre dones i homes i una distribució territorial proporcional a la població.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat