La Xina no va registrar divendres cap nou cas confirmat de coronavirus per primera vegada des que va començar la pandèmia i va detectar només dos casos sospitosos, ha informat avui la Comissió Nacional de Salut del gegant asiàtic.

Des del passat 11 de maig els nous casos confirmats diaris a la Xina es mantenien per sota de la desena però fins avui mai no havien aconseguit arribar a zero.

Els dos casos sospitosos detectats aquest divendres -un a nivell local a la ciutat de Xangai i un altre de procedent de l'exterior a la província nord-oriental de Jilin, fronterera amb Rússia i Corea del Nord- no van arribar a passar a la categoria de confirmats, segons la Comissió.

Coronavirus Xina EFE

El dia anterior s'havien comptabilitzat quatre nous casos, dos d'ells també a Jilin, on en les ultimes setmanes s'han detectat més d'una trentena d'infectats relacionats amb els nacionals xinesos que tornen al seu país des de Rússia.

En les últimes 24 hores no s'ha produït tampoc cap nova mort, tres pacients van ser donats d'alta i es van deixar d'observar 252 contactes propers als infectats.

El total de casos actius procedents de l'exterior s'eleva a 41, dos d'ells en estat greu.

El nombre total de casos actius a la Xina se situa en 79, nou d'ells greus, i el de confirmats des del començament de la pandèmia s'eleva a 82.971, dels quals 4.634 han mort.

En l'última jornada es van detectar 28 casos asimptomàtics (davant els 35 del dia anterior), dos d'ells importats, encara que cap no va passar divendres a considerar-se com un cas confirmat.

xina rebrot - EFE

Els asimptomàtics en observació s'eleven a 370, 26 d'ells procedents de l'exterior.

A Hong Kong queden 32 casos actius entre els 1.065 casos totals detectats a l'excolònia britànica, dels quals quatre han mort, mentre que a Taiwan queden 26 casos actius entre els 441 i 7 morts comptabilitzats a l'illa des del començament de la pandèmia.

Des del març passat, la Xina ha registrat una considerable caiguda de la transmissió de nous casos del virus a nivell local, després que dràstiques mesures de prevenció i limitació de moviments ajudessin a controlar la pandèmia en moltes parts del país.

Tanmateix, alhora ha vist com creixien els nous casos "importats" des de l'exterior, la gran majoria d'ells relacionats amb xinesos que tornen des d'altres països severament afectats pel virus.

En les últimes setmanes, les províncies xineses del nord-est frontereres amb Rússia, com Jilin i Heilongliang, han assistit a un significatiu augment del nombre de casos "importats", el que ha portat a imposar estrictes mesures de limitació de moviments en ciutats d'aquesta zona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat