Més de 8.000 inquilins de Barcelona han comunicat al Sindicat de Llogaters que a l'abril no podran assumir el cost del lloguer per la crisi del coronavirus. Com ells, milers de persones més de tot Espanya. Les conseqüències econòmiques de la pandèmia han impulsat una vaga de lloguers que comença aquest dilluns i té el suport de més de 200 associacions de llogaters a tot Espanya. 

La vaga s'ha convocat per "l'abandó institucional als llogaters afectats per la crisi del coronavirus", ha explicat Jaime Palomera, del Sindicat de Llogaters de Catalunya a Catalunya Ràdio. Les associacions reclamen suspendre els lloguers per la gran afectació que està provocant el virus a milers de famílies, petits comerciants i autònoms. 

En un manifest, anomenat Suspensió de lloguers ja!, els organitzadors exposen que a partir d'aquest 1 d'abril "començarà una cascada d'impagaments de lloguers massiva que desembocarà en una nova crisi d'habitatge". Demanen al govern espanyol que suspengui el pagament dels lloguers per a les persones que han reduït els ingressos o els han perdut a causa de la crisi". Les associacions adverteixen que "totes les rendes immobiliàries es segueixen cobrant a preu d'or, com si l'economia no s'hagués paralitzat, i aboca milers de persones a endeutar-se per poder pagar-les".

suspension alquileres

La campanya també s'amplia a la suspensió del pagament dels subministraments bàsics, com l'aigua, llum i gas. "Parlem de serveis bàsics per garantir la vida de les famílies, que ja s'han encarit l'últim any". 

Des dels organitzadors, demanen que s'uneixin a la vaga totes les persones que veuen que els seus ingressos cauen. La previsió és que la vaga duri fins que el govern espanyol suspengui els pagaments del lloguer a les persones afectades. A més, els organitzadors apunten que aquesta responsabilitat no és només del govern sinó també de les entitats financeres i de les grans immobiliàries.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat