Passen els dies i es confirma la saturació en la sanitat espanyola per culpa del coronavirus. I Catalunya lidera els problemes a les UCI.

Segons informa Datadista, Catalunya té una saturació de llits a l'UCI, que està treballant al 200%. I és la comunitat autònoma que pitjor evolució ha tingut per davant de Madrid, La Rioja, Castella-La Manxa, el País Basc i Castella i Lleó.

També s'informa que el número de sanitaris contagiats per coronavirus arriba almenys a les 12.298 persones, que són el 14,4% dels casos confirmats.

El sistema sanitari, "més enllà dels límits"

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, creu que les autoritats haurien de dir clarament que el sistema sanitari està "col·lapsat" i que encara ho podria estar més les properes setmanes, sobretot pel que fa a la falta de respiradors per als malalts greus de coronavirus.

Segons ell, falten espais, material mèdic protector, respiradors i personal. "Hem de perdre la por a dir les coses com són, no passa res perd dir-ho, explicar a la ciutadania que la situació és greu i que s'està posant el sistema sanitari més enllà dels límits", ha dit, recordant que s'estan habilitant nous espais fora dels hospitals.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Padrós ha remarcat la importància de fer molts més tests del coronavirus per poder aïllar individualment i selectivament, i també altres eines tecnològiques com les que ha utilitzat la Xina. També ha demanat més material protector pels sanitaris, sobretot a les residències de gent gran.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.