Els universitaris de la UAB ja no hauran de tornar a trepitjar el campus per acabar el curs. L'equip de govern de la universitat ha anunciat aquest dimecres que dona per finalitzades les classes presencials pel coronavirus i que el pla d'estudis s'acabarà virtualment per poder-se graduar. 

La decisió es pren davant "l'elevada possibilitat" que la situació de confinament s'allargui més enllà de Setmana Santa i que la represa de l'activitat s'hagi de fer de manera progressiva quan s'aixequi l'estat d'alarma. D'altra banda, es treballa amb la possibilitat de mantenir un període d'avaluació presencial entre juny i juliol, però igualment s'elaborarà un pla d’avaluació virtual si l'evolució de la crisi sanitària no ho permet.

De fet, per tal de donar garanties a l'alumnat, s'està redactant una guia perquè cada centre pugui adaptar-se a la nova realitat pel que fa a calendari acadèmic, docència i avaluació.

Aquestes mesures inclouen la creació de mecanismes perquè tot l'alumnat pugui finalitzar el curs en el format virtual, ja que "hi ha persones que poden tenir problemes per seguir els estudis en la modalitat virtual".

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha traslladat ja els acord a la comunitat universitària, a qui agraeix "la solidaritat, el compromís i l’esforç per aconseguir que la universitat continuï funcionant en docència, recerca i activitat administrativa i de gestió, de manera virtual i remota".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat