Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha deixat d'ingressar 30 milions d'euros mensuals per la dràstica reducció de les vendes de títols de viatge que ha comportat l'estat d'alarma decretat per fer front al coronavirus.

Les dades les ha facilitat aquest dissabte la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, en una roda de premsa telemàtica oferta des de la plaça Universitat.

Alarcón ha assenyalat que s'ha de sumar el cost que suposa seguir pagant a proveïdors a aquests 30 milions d'euros. De manera que, assegura, la "xifra global" de pèrdues de TMB no podrà calcular fins que es tinguin en compte tots aquests conceptes a la fi de l'emergència del coronavirus.

També ha recordat que TMB no és l'únic operador de transport públic a Barcelona i que l'impacte total només podrà precisar-la Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Precisament aquest matí l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha urgit a l'Estat a millorar el finançament del transport públic perquè mantingui la seva eficiència en les pròximes setmanes, quan es preveu que comenci la desescalada pel desconfinament.