El primer ministre irlandès, Leo Varadkar, s'ha reincorporat al registre mèdic del país i treballarà un dia a la setmana per ajudar a frenar la crisi del coronavirus, segons ha avançat aquest dilluns The Irish Times.

Varadkar va estudiar medicina i va exercir de metge durant set anys abans de deixar la professió per a la política. El 2013 va ser suspès del registre mèdic per aquesta raó.

Des que la pandèmia va començar a colpejar Irlanda a mitjans de març, Varadkar ja es va tornar a inscriure al registre mèdic per treballar a l' executiu del servei de salut, en una àrea adequada a les seves qualificacions. El primer ajuda en les avaluacions telefòniques atès que qualsevol persona que hagi pogut estar exposada al virus s'avalua inicialment per telèfon en lloc de personalment per frenar-ne la propagació.

El sistema de salut irlandès va fer una crida el mes passat perquè tots els professionals sanitaris que actualment no estan en actiu es registressin altra vegada en un impuls de contractació massiva per afrontar la crisi. Unes 50.000 persones ho van sol·licitar en menys de tres dies.

Leo Varadkar primer ministre irlanda - EFE

Varadkar és fill d’un metge i d’una infermera i la seva parella Matthew Barrett , les seves dues germanes i els seus marits treballen tots els serveis sanitaris.

Les xifres a Irlanda

Un total de 158 persones han mort a Irlanda després de contagiar-se de coronavirus fins aquest diumenge al vespre, i des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat un total de 4.994 casos.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.