El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit que la pandèmia del coronavirus "s'està accelerant", ja que ahir es va notificar la quantitat més gran de nous casos un sol dia, amb més de 150.000. Gairebé la meitat d'aquests casos es van registrar a Amèrica, i també es van registrar grans quantitats al sud d'Àsia i l'Orient Mitjà.

"El món es troba en una nova i perillosa fase. Moltes persones estan comprensiblement fartes de ser a casa. És comprensible que els països estiguin desitjosos d'obrir les seves societats i economies. Però el virus es continua propagant ràpidament, continua sent mortal, i la majoria de la gent continua sent susceptible. Fem una crida a tots els països i a totes les persones perquè exerceixin una vigilància extrema", ha advertit Adhanom en roda de premsa aquest divendres.

Adhanom també ha admès que "molta gent, comprensiblement, està farta de ser a casa, i els Estats volen obrir les seves societats i economies", però ha subratllat s'ha de mantenir "una vigilància extrema". "Continuïn mantenint distància amb els altres, quedin-se a casa si se senten malalts, continuïn cobrint-se el nas i la boca en tossir, portin màscara quan sigui convenient i no deixin de rentar-se les mans", ha aconsellat.

Per acabar, el director de la OMS ha demanat a les xarxes sanitàries que continuïn enfocades en la recerca, aïllament, realització de test i cura de tots i cada un dels casos, "monitorant i posant en quarantena qualsevol contacte amb ells".

La roda de premsa completa del director de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus: