El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s'ha mostrat en desacord amb la decisió de començar el desconfinament pel coronavirus aquest dimarts, tal i com va anunciar el President del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El col·lectiu assegura que aixecar el confinament total pot tenir "conseqüències nefastes" en el sistema sanitaria i que és possible que augmentin els casos positius de persones infectades per la malaltia.

Segons expliquen els professionals, el descens de casos en els últims dies no és garantia, encara, que la corba hagi baixat el suficient per aixecar el confinament total. Per poder dur a terme el desconfinament, consideren, que és necessari que tothom pugui fer-se la prova de la Covid-19 i s'ha de garantir el material de protecció adequat, així com garantir la protecció de la població de risc. Així ho han anunciat en un comunicat. 

La Presidenta del COIB, Paola Galbany, destaca que no es pot permetre un altre col·lapse del sistema sanitari. Ha reiterat que "un repunt dels casos tindria conseqüències nefastes en l’estat d’ànim de la població i ajornaria la tornada a la normalitat".

Galbany ha assegurat al seu perfil de Twitter que no s'haurien de contradir les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).