Els tests ràpids pel coronavirus comprats per part del govern espanyol a la Xina no són fiables. Precisament per aquest motiu, Espanya ja ha iniciat els tràmits per retornar-los. "La primera partida va ser comprada a un distribuïdor nacional i se'ns van donar totes les garanties", ha volgut clarificar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la comissió de sanitat que ha tingut lloc aquest dijous al Congrés dels Diputats.

Segons ha explicat, els tests que es van comprar "reunien les especificacions" i "no hi havia alertes". "Vam dir que ho comprovaríem i al fer-ho hem vist que no es compleixen les homologacions", ha detallat. "Hem exigit que es canviï". "És un procediment que es pot explicar perfectament a la població". "Hauria estat millor no comprar-ne?", s'ha preguntat.

Concretament, s'ha hagut de retornar un lot de 9.000 perquè no funcionen, ja que no detecten els positius amb prou fiabilitat, segons ha confirmat el propi ministeri

Illa ha constat que diàriament es fan entre 15.000 i 20.000 tests ràpids "però caldria fer-ne fins a 50.000". Però per això en calen més. El ministre ha remarcat que el "mercat està boig". "El mercat està desbordat. Tothom vol comprar productes que es fabriquen a una quantitat inferior. No es produeixen ni mascaretes ni equips de respiració ni tests ràpids per donar sortida al que el mercat demana actualment". I ha insistit: "Tothom vol productes i els vol ja".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat