El ministre de Sanitat, Salvador Illa, creu que el pic de la corba del coronavirus podria produir-se aviat. Així ho ha explicat aquest dijous a la comissió de sanitat que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats. Espanya ha registrat un total de 56.188 casos de Covid-19 amb dades d'aquest dijous. Segons ha explicat el ministre això és un 18% més de casos respecte les de dimecres. "Els experts diuen que els increments de casos són menors, fet que fa pensar que s'inicia una fase d'estabilització", ha recalcat.

D'aquesta manera, ha exposat que entre el 28 de febrer i el 16 de març l'augment era del 40% mentre que entre el 17 de març i el 24 la tendència ha baixat fins al 20%. "De confirmar-se aquesta tendència, voldria dir que la corba podria acostar-se al seu màxim", ha explicat. "Col·loquialment, podríem acostar-nos al pic de la corba". Tot i que ha volgut deixar clar que no és una qüestió matemàtica i que les dades s'han de tractar amb cura. "La notificació dels casos es fa amb un retard d'entre 7 i 10 dies, després de l'inici dels símptomes". Per tant, ha subratllat que el que ara mateix "estem veient" és la situació epidèmica de fa 7 o 10 dies. 

Per altra banda, també ha volgut remarcar que l'ocupació plena de les UCI arribarà al seu màxim després d'haver assolit la corba epidèmica. "Això podria passar a principis d'abril", ha exposat. Tot i que també ha insistit que això podria variar en funció de la comunitat autònoma. Precisament per aquest motiu, ha posat especial èmfasi en la necessitat de "reforçar el sistema nacional de salut per fer front a la pressió que està patint el sistema". 

Illa ha posat de manifest dues coses a tenir en compte davant el coronavirus. "La situació ha estat i és canviant" i també que "l'anàlisi de la situació ha estat permanent i de la mà de les comunitats autònomes". Així, ha volgut destacar que, independentment del color polític dels diferents consellers de salut arreu del territori, la col·laboració ha estat un dels elements centrals de l'actuació.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat