Hi ha qui es creu per sobre del bé i del mal. Tot i que ho han repetit per terra, mar i aire tant els responsables del Govern com les autoritats sanitàries, encara hi ha imprudents que ignoren les advertències d'aïllament forçós pel coronavirus i es traslladen a la seva segona residència de la Cerdanya a passar el confinament. El gerent de l'hospital comarcal, Francesc Bonet, ha llançat avui un missatge d'alarma, denunciant que en l'últim cap de setmana han registrat un pic de pacients no residents a la zona.

 

L'Hospital de la Cerdanya està dimensionat per poder atendre una població de 30.000 habitants, que són els que viuen a la comarca. El director del centre ha alertat a través del compte de Twitter oficial que al llarg del cap de setmana han hagut d'atendre "un 20% de no residents a la Cerdanya". 

Segons denuncia el doctor Bonet, aquest fet evidencia que "tot i els controls, la gent està venint a la nostra regió". És per això que aprofita la gravació per fer una crida assossegada però contundent: "Si us plau, no us desplaceu, esteu posant en risc les vostres famílies, gent gran i la nostra regió". 

Instants després de la denúncia, el president de la Generalitat ha sortit al pas, visiblement indignat, acusant "d'absolutament insolidaris" aquells qui han optat per marxar a les segones residències, "posant en risc el sistema sanitari". Torra ha afegit que "el confinament total no és una dèria de ningú, és la protecció del bé més comú, la salut, la vida".