La campanya de vacunació no acaba de reactivar-se després de la davallada de l'estiu. A més, hi ha quelcom que preocupa al Departament de Salut. Tal com ha exposat aquest dimecres la secretària de Salut PúblicaCarmen Cabezas, ara per ara, estem a 3.619 casos de coronavirus setmanals i molts s'han donat en persones menors de 40 anys. 

Ara bé, el perfil dels ingressats és especialment rellevant. I és que, tal com destaca dels ingressos als hospitals que hi ha actualment, unes 65 persones tenen menys de 40 anys. I només 10 d'aquestes tenien la pauta completa. Així, la secretària de Salut Pública ha remarcat que podrien haver estat vacunades i potser evitar l'ingrés. A les UCI també hi ha 20 persones menors de 40 anys i 16 no estaven vacunades. Així ha aprofitat per recordar que la malaltia en menors de 40 anys també pot ser greu.

Si el coronavirus fos un videojoc...

Precisament per aquest motiu s'està posant èmfasi a tot arreu perquè les persones joves també es vacunin. Per aquest motiu, la microbiòloga i professora associada de la Universitat d'Auckland Siouxsie Wiles ha compartit a través de les xarxes socials com funcionen les vacunes, com si es tractés d’un videojoc. I és que de vegades, tot sembla més fàcil si queda reduït a 'bons i dolents'.

@siouxsiew twitter videojuego coronavirus

Captura de pantalla del tuit de la doctora Siouxsie Wiles 

I amb aquesta intenció, arriba l'explicació sobre què fan les vacunes al nostre cos i com ajuden al nostre sistema immunitari a combatre el virus. En aquest cas, es tracta del coronavirus, tot i que és aplicable a qualsevol vacuna administrada.

D'aquesta manera, la vacuna és com si en un videojoc obtinguessis un permís especial on poder entrenar al teu jugador sense fer-te mal. En aquest sentit, aquest 'entrenament' podria ser la vacuna i el teu jugador, el sistema immunitari. 

Així, el 'jugador' pot provar diferents tècniques per mirar de combatre el 'monstre' i defensar-se. Tot plegat, prova i error per intentar acabar amb el 'mal' i 'guanyar'.

Ara bé, el mateix videojoc destaca que pot costar diferents 'partides' el fet de guanyar el virus. Les persones vacunades troben la tècnica abans perquè han rebut un entrenament. Un avantatge que no tenen pas les persones que no s'han vacunat.

El vídeo conclou explicant que com més persones vacunades hi hagi, hi haurà més victòries. A més, destaca que el fet d'estar vacunats protegeix també el nostre entorn, pares, mares, avis, àvies i, en general, el nostre entorn. 

 

 

Imatge principal: interpretació creativa de les partícules del SARS-CoV-2 / Flickr Niaid