Durant la pandèmia del coronavirus són moltes les persones que s'han vist afectades per un ERTO i, també, en són moltes les que tenen petits comerços que porten més d'un mes amb la persiana baixada.

L'economista Santiago Niño Becerra ha comentat, en el seu perfil de Twitter, un cas en concret d'un restaurant amb cinc treballadors on la propietària assegura que li "compensa més tenir tancat" que obrir amb les restriccions que ha anunciat el govern espanyol.

Niño Becerra es pregunta si hi haurà molts casos semblants a aquest i quin és l'impacte que tindrà aquesta situació.

"Fet real. Propietària d'un restaurant amb cinc treballadors. Comenta que no pensa obrir de moment i que li surt més a comptes tenir tancat ja que ha fet un ERTO. Potser obrirà en dos o tres mesos. 'La gent teletreballa i no em permeten obrir al 100%".

"Em compensa més tenir tancat'. Hi haurà molts casos com aquests? Quin impacte tindrà aquesta situació sobre l'ocupació i les compres de subministraments? I sobre els hàbits socials? I, és clar, sobre el PIB"