La nova corba de contagis de coronavirus, de moment, continua a l'alça a Espanya. Segons les dades facilitades avui pel Ministeri de Sanitat, en les últimes 24 hores s'han diagnosticat fins a 1.229 nous positius per la pandèmia. Representa un increment de 76 casos respecte a la dada facilitada ahir. Per territoris, l'Aragó continua encapçalant la llista, però hi ha una sorpresa. La Comunitat de Madrid no només supera Catalunya, sinó que gairebé duplica els contagis detectats en un dia a casa nostra. Les comunitats han comunicat dues noves morts.

Des que va arribar la pandèmia a Espanya, el total de casos confirmats per PCR és de 285.430. Les comunitats han comunicat fins a 2.789 nous positius respecte d'ahir. D’aquests, 1.229 tenen aquest dimarts com a data de diagnòstic. La resta corresponen a dies anteriors. Per territoris, l’Aragó continua encapçalant la llista, amb 352 nous casos en 24 hores, un 28,6% dels nous diagnòstics a Espanya. Per darrere se situen la Comunitat de Madrid, amb 225 casos; el País Basc, amb 145 casos; Catalunya, amb 121 casos; i el País Valencià, amb 105 casos.

Pel que fa a les morts per coronavirus, el balanç total puja a 28.442 defuncions, dues més que les comunicades en la jornada d'ahir. Totes dues corresponen a aquest dimecres. En els últims set dies, segons les dades del Ministeri de Sanitat, han mort deu persones a conseqüència de la pandèmia, encara molt lluny de les xifres d'ara fa pocs mesos. Els valors es mantenen estables en relació amb els dies anteriors.

El doctor Fernando Simón ha subratllat que "no hi ha pressió assistencial", com a molt una mica de càrrega a Lleida i l'Aragó però "controlable". Pel que fa al nombre de persones hospitalitzades, avui se n'han comunicat 77 més que ahir i vuit pacients que han ingressat a l'UCI. Per territoris, l'Aragó (161), la Comunitat de Madrid (75), Andalusia (40), el País Valencià (41) i Catalunya (24) són els que han tingut més nous hospitalitzats durant l'última setmana.

483 brots actius a Espanya

La pandèmia es va expandint, de nou, per tot Espanya. No només es veu en el nombre de contagis que cada dia comunica el Ministeri de Sanitat, sinó també en els brots que es detecten. Segons ha informat el director del Centre d'Alertes Sanitàries, en aquest moment hi ha 483 brots actius a l’estat espanyol, que en són 51 més que l’última actualització, de dilluns passat. Tenen 5.700 casos associats. La majoria de brots tenen deu o menys positius. La majoria també estan relacionats amb l'àmbit social.