El país segueix en estat d'alarma i confinat pel coronavirus, però si hi ha una cosa que no canvia és el canvi d'hora. A la matinada d'aquest diumenge 29 de març, quan siguin les 2.00h, els rellotges s'avançaran a les 3.00h.

A les 2.00h seran les 3.00h

Amb aquest canvi suposa passar a l'horari d'estiu i d'aquesta manera poder aprofitar més llum solar perquè el dia s'allargarà més. També un dels grans motius és l'estalvi d'energia. A Espanya, aquest estalvi pot representar un 5% del consum elèctric, que equival a uns 300 milions d'euros. 

Matinar amanecer unsplash

A més, la llum natural beneficia a la salut perquè permet fer més activitat física amb llum solar. Aquesta última premissa haurà d'esperar fins que acabi el confinament per la Covid-19.

El canvi horari segueix generant molt debat sobre si s'hauria d'aplicar o no, però és una decisió que ja és històrica. El científic Benjamin Franklin va ser el primer que va plantejar avançar i endarrerir els rellotges el 1784. No va ser fins a la Primera Guerra Mundial quan es va posar en pràctica per estalviar carbó.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat