Poden els tractaments anticoagulants o antiagregants disminuir complicacions provocades pel coronavirus? Aquesta és precisament la pregunta que vol respondre una investigació que durà a terme l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau liderada pel doctor i consultor de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi del mateix hospital Juan Carlos Souto. L’objectiu de la recerca és esbrinar si la gent anticoagulada, és a dir, que pren anticoagulants o antiagregants, està més protegida o no de la virulència del Covid-19.

Segons ha explicat Souto en declaracions a El Nacional.cat, hi ha persones que passaran el coronavirus com una grip normal, un altre 15 o 20% possiblement podrien acabar desenvolupant una pneumònia i un 5% podrien acabar desenvolupant a posteriori complicacions mortals.

“Aquestes persones, que són les que ingressen a la UCI, poden tenir una súper inflamació al pulmó, que s’ompli de líquid, i en paral·lel, patir un excés de coagulació”, detalla. Tal com remarca el doctor Souto, són dues coses que es retroalimenten.

Així, el que es pretén esbrinar amb aquest estudi és veure si persones que prenen anticoagulants, com el Sintrom, o antiagregants plaquetaris, com l’Aspirina, pot prevenir de possibles complicacions pel coronavirus.

Souto ha subratllat que cap d’aquestes dues coses prevenen el coronavirus però sí que ha posat èmfasi que l’estudi servirà per determinar si les persones que prenen aquests medicaments presenten o no la mateixa taxa de mortalitat.