El programa de gent gran de la Fundació La Caixa ha destinat 250.000 euros al Pla Creu Roja Respon amb l'objectiu de "cobrir les necessitats bàsiques de persones d'edat avançada amb dificultats econòmiques" en el marc de la pandèmia de coronavirus.

L'equip de Creu Roja s'encarregarà de repartir en Catalunya 2.500 lots amb aliments, productes d'higiene personal, neteja de la llar i targetes per a alimentació fresca, han informat aquest dijous en un comunicat conjunt.

A més del repartiment domiciliari dels productes de primera necessitat, les accions conjuntes se centraran en l'acompanyament telefònic de les persones grans i els seus cuidadors, "amb especial atenció als familiars de malalts en estat crític o difunts durant el confinament".

Per fer front a l'impacte emocional de la pandèmia, han impulsat el programa 'Sempre acompanyats' amb què traslladaran recomanacions i pautes a la població per gestionar el dolor a través d'"un equip humà que durà a terme les intervencions".

"Es tractarà la solitud, la vulnerabilitat, com adaptar-se a situacions inesperades, com gestionar pèrdues i els sentiments que es generen de la indefensió, la culpa, el buit i l'abandonament", han detallat.