El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, està confinat a l'espera de rebre el resultat d'una prova PCR. "Per responsabilitat, resto confinat a l’espera del resultat d’una prova PCR", ha informat ell mateix en un missatge al seu compte de Twitter. El titular d'Exteriors s'ha compromès a seguir treballant "en la situació complexa que viu el país" en l'inici de la segona onada de la pandèmia de Covid-19.

Solé no ha especificat si s'ha realitzat el test PCR per haver estat en contacte amb un positiu o perquè presentava algun símptoma compatible amb la Covid-19. El conseller d'Acció Exterior no és el primer a confinar-se, fins i tot alguns membres del Govern han donat positiu en coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

El primer va ser el vicepresident, Pere Aragonès, després de fer-se la prova el 15 de març. El segon va ser el president, Quim Torra, que aquell mateix dia es va aïllar de manera preventiva a la Casa dels Canonges, després de presentar símptomes i per haver estat en contacte amb el també conseller d'Economia. Torra va donar positiu l'endemà mateix.

El tercer conseller contagiat per coronavirus va ser el titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que va donar positiu el 25 de març. I finalment, aquest mes d'agost el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va ser positiu en coronavirus.

La situació de la pandèmia a Catalunya

L'inici de la segona onada de la pandèmia ha impactat amb força a Catalunya. De fet, aquest divendres, s'ha registrat un rècord de positius per coronavirus en 24 hores; el Departament de Salut ha notificat 5.403 nous infectats respecte a les darreres dades.

El risc de rebrot segueix creixent i si aquest dijous era de 566,92, les darreres dades fan que s'enfili fins a 635,71. En només tres dies hem passat de 466,49 a 635,71. Per la seva banda, la taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, creix sis centèsimes, d'1,40 a 1,46.