Els comerciants dels municipis turístics de la costa tarragonina presentaran una demanda contra la Generalitat per les restriccions decretades per frenar la covid-19 i reclamaran compensacions econòmiques.

En una roda de premsa aquest dilluns han afirmat que les mesures són "injustificades" i que no suposen cap millora contra la pandèmia i, en canvi, els han comportat una caiguda de la facturació del 40% respecte al 2019.

En concret, han lamentat la impossibilitat d'obrir de deu a dotze de la nit. Per tot això han reclamat, de nou, al Govern que aixequi les restriccions, especialment un cop el TSJC va tombar el toc de queda. Els ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca els donen suport.

Adeu al toc de queda

Dimarts passat Catalunya va dir adeu al toc de queda. Després d'uns dies amb un núvol d'incertesa sobre què passaria pel que fa a la mobilitat nocturna, finalment el Govern va optar per fer-la desaparèixer. D'aquesta manera, va aprovar dimarts, i en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció davant la covid-19 a Catalunya publicades el 19 d’agost, a excepció de la restricció a la mobilitat nocturna, que va caure als 19 municipis on encara era vigent.

Tot i això, se segueixen limitant les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. Es manté el 70% de l’aforament en l’assistència a actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

L'oci nocturn, l'altre gran perjudicat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha descartat reobrir l'oci nocturn més enllà de les 00.30 hores de la matinada abans de l'inici del curs escolar. En una entrevista a TV3, el cap del Govern ha argumentat que el "gran repte" és superar la represa de les classes, el 13 de setembre, i aprofitar la vacunació: "Superem l'inici del curs i deixem passar unes setmanes", ha afegit.

Així, Aragonès defensa que l'oci nocturn continuï sense ampliar la seva franja horària, i ha sentenciat que no se n'han d'aixecar les restriccions fins que no s'hagi descongestionat l'àmbit assistencial: "Quan hi va haver un intent d'obertura va haver-hi un augment dels contagis. Encara estem en la cinquena onada", ha subratllat.

Aragonès ha descartat així la reobertura immediata de l'oci nocturn, més enllà de l'horari ja permès fins ara: les 00:30 hores. El president considera que cal protegir l'inici del curs escolar i, en tot cas, setmanes més tard plantejar-se l'aixecament de restriccions.
 

Foto principal: Una botiga de Tarragona / ACN