L'Hospital Clínic de Barcelona és el millor de Catalunya per cinquè any consecutiu, segons l'Índex d'Excel·lència Hospitalària (IEH) 2019 de l'Instituto Coordenadas, que l'ascendeix a més a segon millor d'Espanya.

L'IEH s'ha elaborat enquestant 1.983 professionals de la salut a tot Espanya, entrevistats telefònicament de setembre a novembre, i puntuant els centres de 0 a 1, segons un comunicat de l'Institut.

Després del lideratge del Clínic a Catalunya, la segona posició és per a l'Hospital Vall d'Hebron (abans tercer), seguit del Centre Mèdic Teknon (abans segon), i la quarta i la cinquena posició continuen sent per a l'Hospital Quirónsalud Barcelona i el Sant Pau respectivament.

Entre els deu millors de tot Espanya hi ha quatre catalans: Clínic (segon, abans tercer, i que ja va ser segon el 2016 i 2017), Vall d'Hebron (sisè, abans setè), Centre Mèdic Teknon (novè, abans desè) i l'Hospital Quirónsalud Barcelona (desè, abans vuitè).

En aquest rànquing n'hi ha cinc de Madrid: Fundación Jiménez Díaz (per cinquè any consecutiu), La Paz (tercer, abans segon), Marañón (quart, abans sisè), Quirónsalud Madrid (segueix cinquè) i l'Hospital Universitario Clínico San Carlos (setè, abans quart); i l'altre hospital del rànquing de deu és l'Universitari i Politècnic La Fe, de València (vuitè, abans onzè).