El d'anar-se'n al llit és un moment d'alleujament i descans per a la major part de la població. Però per a al voltant d'un terç de la població, pot convertir-se en un moment d'ansietat quan es tenen problemes per agafar el son o per romandre adormits. Situació que es va agreujar durant el confinament i que encara avui continua prevalent, tal com demostra aquest estudi de la Universitat de Cantàbria.

Un dels consells dels especialistes és crear una rutina nocturna que permeti entrar en un període de relaxació que indueixi al son. I dins d'aquesta rutina, prendre una infusió amb propietats calmants pot ser una bona estratègia. I, encara que quan el problema és seriós s'ha de consultar sempre amb un especialista, una bona opció per a aquells que vulguin descansar millor és prendre una infusió de llimona amb gingebre. Aquests són els seus beneficis.

Millora la digestió

Si la indigestió crònica o un sopar abundant dificulta el son, una infusió amb llimona i gingebre pot ser un gran tònic abans d'anar-se'n al llit. El gingebre és una arrel que s'ha utilitzat durant molt temps en la medicina per la seva capacitat per millorar la digestió. A més, la llimona conté un compost vegetal anomenat limonè que també contribueix en ajudar que els aliments es desplacin al llarg del tracte digestiu, la qual cosa potencialment alleuja la incòmoda sensació de sacietat.

Redueix la congestió nasal

De vegades, quan ens constipem, tenim una al·lèrgia o simplement congestió nasal, el vapor generat per la infusió calenta de llimona i gingebre pot ajudar a obrir les vies respiratòries. A més, també contribueix a alleujar el dolor de coll causat per l'acumulació de moc. No es tracta que el vagi a curar, però pot ajudar a alleujar la congestió, permetent que l'aire flueixi pel nas una mica més fàcilment.

Alleuja el restrenyiment

El restrenyiment pot ser el resultat de diversos factors, entre ells la deshidratació i una dieta baixa en fibra. Quan el restrenyiment es deu a la deshidratació, prendre a la nit amb una tassa tíbia de llimona i gingebre pot resultar beneficiós, ja que l'aigua calenta remolleix els excrements i facilita el buidatge.

Dolor d'estómago

Ajuda a combatre la inflamació

El gingerol, un dels compostos vegetals que es troben en el gingebre, té propietats antiinflamatòries i antioxidants. Quan un organisme pateix d'inflamació crònica té un risc més gran de patir patologies com la síndrome metabòlica, el càncer, la malaltia d'Alzheimer i les malalties cardíaques.

Contribueix a la relaxació

Desenvolupar rituals, entre els que es troben prendre una infusió nocturna, pot afavorir un moment de relaxació i reflexió en finalitzar el dia. És una bona manera de començar un moment de mindfulness, totalment aconsellable per anar-se'n al llit amb menys estrès.