El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha defensat aquest dissabte que la restauració pugui començar a obrir a les tardes i als vespres. "Estem en un punt en què ens podem plantejar que l'obertura de tarda i primera hora del vespre es pugui plantejar", ha dit en una entrevista a RAC1.

Batlle creu que cal anar "cap a normalitzar" els horaris de la restauració i ha a puntat que es podria fixar un horari d'obertura fins a les dos quarts d'onze o les onze de la nit. El tinent d'alcaldia ha remarcat que les restriccions actuals estan causant un "perjudici econòmic" en un sector "bàsic" per a la ciutat.

Albert Batlle Europa Press

El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle / Europa Press

Pel que fa al toc de queda, el tinent d'alcaldia ha remarcat que el comportament de la ciutadania ha estat "exemplar" de manera general, i que "una penalització excessiva no és acceptable" i cal tractar als ciutadans "com a majors d'edat". "Un dia o un altre s'haurà d'acabar, veurem amb quines condicions i amb quin calendari", ha afegit, "ens ha de preocupar a tots que la tornada a la normalitat no comporti un perjudici des del punt de vista de l'emergència sanitària".

Batlle ha celebrat que a partir de dilluns s'aixequi el confinament comarcal i hi hagi lliure circulació de tot Catalunya. L'Ajuntament ja havia reclamat que el confinament fos almenys metropolità, per la densitat de població de la capital catalana.

El cas de Girona

L'estudi clínic Obrir Girona, que vol provar l'eficàcia d'un passi digital 'covid-free', ha arrencat aquest divendres amb el cicle de sopars en cinc restaurants. La jornada ha començat a les set del vespre amb força afluència però sense omplir reserves.

És el cas del restaurant Cal Ros. Per aquest divendres, tenia quatre taules però el cap de setmana que ve ja avança que estan "desbordats". La primera taula ha arribat a les vuit enmig d'una gran expectació. Per poder entrar, han hagut d'acreditar que compten amb un certificat MBCC (Molt Baixa Capacitat de Contagiar). "És un petit pas per nosaltres però un gran pas per a la societat", ha assegurat un dels comensals Claudi Camps.

L'estrena s'ha fet coincidint amb Sant Jordi i, segons els promotors, el Centre Blockchain de Catalunya, ha tingut una gran acollida. El sistema permet conformar taules de fins a sis persones i d'un màxim de tres bombolles de convivència.

La clau: una aplicació gratuïta de certificats digitals ICC AOKpass, que els participants s'han hagut de descarregar i que permet una confidencialitat absoluta de les dades. Després de crear un perfil, s'han de dirigir a una de les farmàcies adherides al projecte que els valida "l'estat de salut".

 

Foto principal: Un restaurant tancat a causa de la pandèmia / EFE