El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha animat la població a vacunar-se contra el coronavirus com a "cita més important a l'estiu" i ha assegurat que no és incompatible amb les vacances. "No és escollir entre vacunació i vacances. Ho podem fer tot", ha afirmat en declaracions a la premsa des de Prada (Conflent), on ha participat a la Universitat Catalana d'Estiu.

Argimon no ha avançat si la comissió delegada del Govern demanarà endurir les restriccions per evitar contagis de covid-19 com el toc de queda nocturn, però ha assegurat que la reunió analitzarà "els pros i contres". "Des del punt epidemiològic sí que necessitem aquesta restricció horària", ha defensat, per impedir interacció social de matinada.

Crític amb les trobades per beure al carrer

En aquest sentit, ha criticat les trobades per beure al carrer, que ha recordat que ja es produïen abans de la pandèmia, perquè "no és bo" que hi hagi interacció "sense mascareta ni cap mena de distància". "En aquest moment és quan estàs més relaxat i la mascareta no és al seu lloc" i es facilita la transmissió del virus, ha alertat.

 En les últimes hores hi ha hagut 41 nous ingressats, que fan un total de 1.723, i s'ha donat una alta a les UCI, on continuen 517 ingressats per covid. A més, la mortalitat també manté unes quotes estables. Salut ha notificat 21 defuncions, el mateix nombre que el dia anterior. 

Partidari de mantenir el toc de queda

A més, el conseller de Salut s'ha mostrat partidari de mantenir el toc de queda per qüestions "epidemiològiques", ja que la interacció entre persones "és molt important" en hores de matinada. L'executiu català ho haurà de demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè suposa una restricció de drets i llibertats "molt important", ha dit Argimon. La restricció nocturna afecta 176 municipis, i té vigència fins al pròxim divendres.

Argimon també ha recordat que "ens agradarà més o menys escoltar-ho, però som un dels països més desiguals d'Europa. És important tenir present aquesta desigualtat per construir un país just i lliure."

El lema escollit per l'UCE d'aquest 2021 és Fer dels Països Catalans una nació normal.  Dimecres dia 18, el conseller Joaquim Forn intervindrà per explicar la seva experiència des de la seva sortida de la presó després dels indults concedits pel Govern espanyol el passat mes de juny. Un dia després, Laura Borràs i Quim Torra participaran, al costat del president de la UCE, Jordi Casassas, en la sessió titulada "Les institucions i Catalunya", mentre que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, protagonitzarà la conferència "Reflexions sobre Catalunya, una nova etapa".

 

Imatge principal: El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a la Universitat Catalana d'Estiu / ACN.