El secretari de Salut Pública i director de l’ICS, Josep Maria Argimon, ha ingressat aquest divendres en un hospital públic a causa de la Covid-19. Segons informen des del Departament de Salut, el secretari es troba estable.

Argimon va donar positiu aquest dilluns per haver estat en contacte amb un convivent que tenia coronavirus.

En un primer moment, Argimon estava en "seguiment estricte" de quarantena per haver estat en contacte estret amb un positiu i, tot i tenir resultat negatiu en una primera prova PCR, el cinquè dia va començar a tenir símptomes. Aleshores, es va sotmetre a un segon test, que va resultar positiu, segons van informar des de la conselleria aquest dilluns.

Mostres de suport al secretari Argimon

El 131 president de la Generalitat, Quim Torra, ha desitjat una ràpida recuperació al secretari de Salut Pública. "Tota la força i tots els ànims. Gràcies a tots els professionals de la salut que esteu atenent a tanta gent altre cop", ha agraït el president. 

Des del compte de Twitter de Salut, el secretari Argimon ha volgut donar les gràcies a tothom per les mostres de suport rebudes i agraeix la comprensió durant aquests dies, en què es trobava confinat i fins i tot va fer algunes rodes de premsa des de casa seva.

Empitjora la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya

Els contagis de Covid-19 van a l'alça a Catalunya. De fet, aquest divendres s'ha registrat un nou rècord de casos, amb 5.403 nous positius, i un risc de rebrot que s'enfila fins a 635,71.

Amb aquestes dades, el Govern ha decidit demanar a l'executiu espanyol que apliqui l'estat d'alarma. "L'estat d'alarma permet posar en marxa mesures sense haver de passar per la rectificació judicial", ha justificat el vicepresident Pere Aragonès, en una roda de premsa conjunta amb la portaveu Meritxell Budó. El Procicat es reunirà tan bon punt el govern espanyol decreti l'estat d'alarma per començar a posar en marxa les primeres mesures, com el toc de queda.