Anna Erra, alcaldessa de Vic, ha donat positiu per coronavirus

Ho ha confirmat ella mateixa en una piulada a Twitter aquest diumenge a la tarda, on remarca que "cal quedar-se a casa" i agraeix la tasca a tots els que "us i ens cuideu".

Erra es fa sotmetre al test de covid-19 fa uns dies i ha tingut símptomes lleus. Des de llavors ha estat confinada a casa en quarantena per prevenció.

L'alcaldessa reconeix que físicament no li ha estat possible ser al peu del canó degut al contagi. Ara bé, Erra ha seguit desenvolupant les seves tasques telemàticament. 

El passat 23 de març va ser una de la desena de batlles i batllesses independentistes que es van posar "a disposició" del president de la Generalitat, Quim Torra, per la reiterada petició de confinament total al govern espanyol. 

Una de les últimes decisions complicades que ha hagut de prendre Erra és la suspensió del Mercat del Ram de Vic, que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, després que la Generalitat prohibís les concentracions de més de 10.000 persones. Per recordar la fira, i davant la impossibilitat de poder fer el pregó, l'Ajuntament de Vic va decidir regalar el llibre que s'edita per a l'ocasió i fer un reconeixement als pregoners de l'any passat. Els ciutadans ja poden llegir al web municipal el pregó del Mercat del Ram 2019 que van idear Adelina Palacín i Josep Costa, de les Àvies i Avis de la Plaça de Vic per la Llibertat.

A banda, el consistori ha ajornat altres fires i esdeveniments culturals i equipaments municipals com la biblioteca Joan Triadú, els centres cívics, l'Orfeó o els complexos esportius municipals. L'Escola de Música ha reduït l'activitat lectiva i no lectiva i el teatre Atlàntida ha suspès part de la programació. També s'ha ajornat la Festa de l'Esport Vigatà, la Cursa de les Dones i la Fira de l'Slot Clàssic, prevista per al diumenge. El mercat tradicional dels dimarts, els dissabtes i els diumenges també s'ha anul·lat.