La primera jornada d'exàmens de les proves d'accés a la universitat, que aquest any compta amb 39.904 estudiants inscrits, s'ha iniciat aquest matí sense incidències, han confirmat a Efe fonts de la Secretaria d'Universitats (SUR) de la Generalitat.

Selectivitat 2020 coronavirus 2 EP

Interior del campus de la Ciutadella de la UPF amb alumnes examinant-se / EP 

A les portes de les diferents seus on se celebren els exàmens s'ha reproduït la mateixa estampa, amb alumnes amb mascareta als passadissos, repassant els seus apunts i mantenint la distància entre ells.

 

Gel hidroalcohòlic a totes les aules

En entrar a l'aula, s'han fregat les mans amb gel hidroalcohòlic i una vegada asseguts, sempre al mateix lloc per a tots els exàmens i amb distància de seguretat entre ells i en aules que han omplert la seva capacitat al 50%, els alumnes s'han pogut treure la mascareta per fer l'examen.

Selectivitat 2020 coronavirus 9   ACN

Un estudiant es desinfecta les mans abans de començar la prova / ACN

Les PAU 2020 se celebren a 216 tribunals (165 el 2019) entre universitats i instituts, situats en 63 municipis (20 el 2019), per tal d'evitar els desplaçaments en la mesura del possible i que els alumnes esperin poc entre examen i examen.

Una Selectivitat excepcional

Els exàmens es desenvolupen de manera excepcional durant quatre dies en lloc dels tres ordinaris, entre el 7 i el 10 de juliol, després que les universitats catalanes els ajornessin un mes a causa de la suspensió de les classes per la Covid-19.

Selectivitat 2020 coronavirus 11   ACN

Estudiants preparats per començar l'examen i respectant les mesures de distància / ACN

Els alumnes de fora de la comarca de Segrià, que es troba confinada des de dissabte passat, i que s'han d'examinar de les PAU en algun dels nou tribunals habilitats a Lleida ciutat, han arribat a les seves seus amb normalitat i estan examinant-se després d'acreditar-se amb el comprovant de matriculació de les proves, ha informat la Universitat de Lleida.