El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha detallat aquest dilluns que 31.400 catalans que tenien cita per rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 no hi han assistit i, en conseqüència, no tenen encara la pauta completa. En aquesta línia, Argimon ha volgut enviar un missatge de calma perquè, encara que s'ha superat el període entre dosis que s'especifica a la fitxa tècnica de cadascuna de les vacunes autoritzades, "no hi ha cap inconvenient" en posar-se la segona dosi un mes o fins i tot un mes i mig més tard del que tocaria.

Aquestes declaracions, que s'han produït en el marc de la compareixença del Govern per donar detalls del curs escolar 2021-2022, han anat acompanyades d'un missatge del conseller Argimon encoratjant aquestes persones a inocular-se la segona dosi perquè una "protegeix poc" davant la variant delta del coronavirus.

Dos milions de dosis al setembre

Sobre la campanya de vacunació, Josep Maria Argimon ha indicat que la intenció que tenen és administrar dos milions de dosis de la vacuna el mes de setembre després d'una baixada de les punxades a l'agost. En aquesta línia, el màxim responsable del Departament de Salut ha fet èmfasi en demanar a la ciutadania que es vacuni: "Ens juguem molt".

Una de les preocupacions que ha manifestat el conseller Argimon és, justament, la possibilitat que pugui haver-hi una sisena onada. "Hem de poder fer front a la tardor de la millor manera possible", perquè avisa que amb l'arribada de l'hivern es desenvoluparan més activitats en espais tancats, la ventilació serà més complicada i circularan més virus.

En aquesta línia, Josep Maria Argimon ha subratllat que "si aconseguim el màxim nombre de persones vacunades, li posem difícil al virus". Salut defensa que el sistema sanitari català està preparat i té la capacitat per posar 730.000 dosis de la vacuna a la setmana.

Al·legacions sobre la reobertura de l'oci nocturn el dimarts

En aquesta mateixa roda de premsa, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que el Govern presentarà aquest dimarts les seves al·legacions sobre la reobertura de l'oci nocturn davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquest mateix dilluns, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha descartat relaxar mesures en l'oci nocturn per evitar una sisena onada i un repunt de contagis.

L'escrit del Govern defensarà la necessitat de mantenir l'oci nocturn tancat a partir de les 00:30 hores. Ho fa després que el TSJC anunciés divendres que donava dos dies hàbils a l'executiu per exposar els seus arguments per implementar restriccions en els horaris de la restauració i dels espais interiors de l'oci nocturn.

 

Imatge principal: Diverses persones es vacunen a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat. Montse Giralt.