A tres dies de la posada en marxa de nou de les escoles, el nombre de contagis s'enfila a 30.942 nous casos detectats en les darreres hores. Tanmateix, sembla que els indicadors apunten cap a una estabilització d'aquest creixement de contagis. El risc de rebrot és de 3.858 i l'Rt d'1,33, un indicador que ens alerta que per cada 100 persones contagiades se'n contagien 133 més, que decreix respecte ahir, quan era d'1,39. Amb aquests nous casos confirmats ja sumem un total d'1.436.644 casos de coronavirus a Catalunya des de l'inici de la pandèmia.

L'augment de casos diaris que es va produir aquest dimecres, de més de 30.000 positius, es manté després d'un parell de dies amb menys de 10.000 contagis diaris. Així, comencen a aparèixer els contagis derivats dels àpats nadalencs i també de les celebracions de Cap d'Any, tenint en compte que durant els dies festius s'han realitzat menys tests. Així i tot, l'afluència als Centres d'Atenció Primària (CAP) de Catalunya no para de créixer i, de fet, aquest passat dilluns va ser quan es va arribar al rècord de visites dels CAP des de l'inici de la pandèmia amb una xifra de 73.628 visites.

Justament, amb la intenció de descongestionar els centres de salut pública, la Generalitat ha posat en marxa un nou canal per notificar els casos de covid-19 a través de les farmàcies, que en només 36 hores ja van detectar un total de 6.970 positius el passat dimarts. 

1.918 ingressats 

A banda de l'augment de casos, la pressió hospitalària es manté amb 62 nous pacients ingressats, que sumen un total de 1.918 persones ingressades als hospitals catalans, de les quals 467 són a les Unitats de Cures Intensives (UCI). Això significa que són un 24,35% les persones hospitalitzades que es troben en estat greu.

Durant les darreres 24 h comptabilitzem, també, 20 noves defuncions a causa de la covid-19, el que suma un total de 24.712 morts des de l'inici de la pandèmia. 

Avança la vacunació 

Pel que fa a la vacunació, augmenta el nombre de persones que comencen a vacunar-se de nou. En les darreres hores, s'han injectat 860.853 noves primeres dosis de vacuna contra la covid-19. En canvi, el nombre de persones que reben la segona vacuna en les últimes hores es redueix a 5.789.

També avança de forma important la vacunació de terceres dosis, que amb 39.034 noves dosis de record administrades les darreres hores, ja arriba a un total de 2.117.499 persones vacunades amb aquesta tercera vacuna. Tenint en compte que la possibilitat de vacunar-se de dosi de reforç només es dona per a majors de 40 anys, les persones amb algunes condicions de risc o patologies, les de qualsevol edat vacunades amb Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen, i els professionals sanitaris i sociosanitaris, el total de població a Catalunya que ja té la pauta completa és de 6.096.284 persones.