La doctora Magda Carlas, especialista en dietètica, nutrició i membre de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, ens ajuda una setmana més amb els seus consells per tenir una vida més sana. Avui ens indica una desena de raons per les quals menjar gaspatxo i gaudir de la gastronomia sense deixar de mantenir la línia.

1. Per començar, una obvietat que convé no oblidar: el plaer i la salut poden anar agafats de la mà i el gaspatxo n'és el millor exemple.

2. Perquè és bo, és fàcil de fer i és assequible de comprar.

3. El 98% del gaspatxo és aigua, per tant és un plat molt hidratant, cosa altament important a l'estiu.

4. Al ser una sopa crua i no estar sotmesa a cocció manté totes les vitamines dels ingredients.

5. És un antioxidant natural, ja que les vitamines del tomàquet, el pebrot, l'all o la ceba el converteixen en una sopa antioxidant.

6. Una de les propietats menys conegudes del gaspatxo és que és beneficiós davant la prevenció del càncer de pròstata.

7. L'únic greix que conté el gaspatxo és el de l'oli de l'oliva, que conté greixos saludables per al nostre organisme i les nostres artèries.

8. És una sopa versàtil i de la qual es poden fer moltíssimes versions.

9. Si som moderats amb la quantitat d'oli i els crostonets de pa, el gaspatxo és una sopa lleugera i molt agradable de menjar.

10. I per acabar, el gaspatxo també té efectes beneficiosos per a la hipertensió.

tomato soup 2288056 1920

La doctora Magda Carlas és llicenciada en Medicina i Cirurgia, té un postgrau de Dietètica i Nutrició i un màster en Ciències dels Aliments per la Universitat de Farmàcia i Nutrició de Barcelona. Actualment forma part del departament de nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona. Combina la seva feina diària a la clínica amb la divulgació mèdica i nutricional.

Va publicar el seu primer llibre el 1998, Alimentarse bien al ritmo de hoy (Plaza & Janés), i des de llavors ha fet altres publicacions: Cena conmigo esta noche (Plaza & Janés), Pasando de dietas (Plaza&Janés), Come conmigo en Barcelona (Plaza & Janés), 12 sopars per quedar bé (Ed. 62), 12 cenas para sentirse mejor (Ed. 62), Quítate un peso de encimaCapricis de Barcelona (Ara ed.), Barcelona Temptations (Ed. Viena), Cómo sobrevivir al menú diario de restaurante, Ahora te toca a ti (Planeta ed), No t’ho empassis (Columna), Caprichos sanos (Ed. 62), Inteligencia Nutricional (Plataforma editorial), El chef en casa (Planeta), Más claro que el agua (Edtorial Amat) i La dieta puede esperar (2019, Cúpula).

Magda Carlas és consultora de nutrició per diversos mitjans de comunicació, forma part de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i és una ferma defensora de la gastronomia sana.