Coneix alguns dels millors metges de Pediatria que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts de ConSalud. Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i l'activitat investigadora i docent dels sanitaris.

A continuació, els 10 millors pediatres de Catalunya.

Dr. Héctor Boix Alonso
Hospital Quirónsalud Barcelona

El doctor Boix és pediatre especialitzat en Neonatologia, amb especial interès en la neurologia neonatal i l'adaptació del prematur extrem a la vida extrauterina. De fet, s'ha dedicat durant molts anys a tractar els nounats més vulnerables.

Respecte a la seva trajectòria acadèmica, va començar a estudiar a la Facultat de Medicina de València i, quatre anys després, va ser becat pel programa ECTS-ERASMUS per acabar els últims dos anys de Medicina en la Université Libre de Bruxelles, a Bèlgica. Després, va realitzar l'especialitat de Pediatria a Anglaterra, amb subespecialitat en neonatologia. I va continuar amb la seva formació en aquest país, en el King's College Hospital, on va començar el seu interès per la Neurologia Neonatal. Posteriorment, va exercir a Monash Medical Centre de Melbourne, a Austràlia, on va desenvolupar un interès per l'autoregulació dels fluxos cerebrals.

Quan va tornar a Espanya, va començar a treballar a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, on, des de 2007 fins a 2021, ha treballat en la Unitat de Cures Intensives Neonatals, compaginant l'assistència clínica amb la coordinació de la investigació, tant bàsica com clínica.

En l'actualitat, compagina la seva tasca assistencial amb la investigació clínica i bàsica. Així doncs, des de 2018 és cap del Servei de Pediatria a l'Hospital Quirónsalud Barcelona. A més, el juny de 2021 va assumir el càrrec de Director Territorial de Pediatria de Quirónsalud de Barcelona. Finalment, escau destacar que ha realitzat diverses publicacions, que ha participat en conferències i que ha col·laborat en cursos sobre neuroprotecció, hipotèrmia terapèutica, convulsions, etc.

Hector Boix Alonso / ConSalud
Dr. Héctor Boix Alonso / ConSalud
Dra. Inmaculada Puig De La Capilla
Centre Mèdic Teknon

La doctora Puig es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1977. Concretament, va obtenir el títol en Pediatria després de quatre anys de residència en el Servei de Pediatria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (1983). I és doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació Cum Laude.

Des de 1990, la doctora Puig és pediatra del cos facultatiu del Centre Mèdic Teknon. Així mateix, és membre de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (ACMCB), de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN), de la Societat Catalana de Pediatria (SCP), de la Societat Europea de Malalties Pediàtriques Infeccioses (ESPID) i membre de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC).

Inmaculada Puig De La Capilla / ConSalud
Dra. Inmaculada Puig De La Capilla / ConSalud
Dra. Carme Climent Morales
Hospital Universitari General de Catalunya

La doctora Climent es va llicenciar en Medicina el 2004, després d'haver cursat primers estudis en Infermeria. Va realitzar l'especialitat en Pediatria a l'Hospital Universitari Son Dureta i ha completat la seva formació a l'Hospital Sant Joan de Déu i el Boston Children's Hospital. A més, va cursar un Màster en Gestió Sanitària a la Universitat Internacional de Catalunya.

Quant a la seva activitat assistencial, el 2015 es va incorporar a l'Hospital General de Catalunya dins del Servei d'Urgències Pediàtriques i, posteriorment, va treballar durant sis mesos al Tallaght University Hospital, a Dublín. Més tard, l'any 2018, va tornar al Departament d'Urgències de l'Hospital Universitari General de Catalunya on, un any després, va assumir la coordinació del Servei d'Urgències Pediàtriques.

Pel que fa a la seva activitat docent, coordina el mòdul de Pediatria del Màster d'Urgències i Emergències de la Universitat Internacional de Catalunya i és Instructora de Simulació Clínica. A més, la doctora Climent és membre fundadora de l'ONGD +QSalud, creada el 2007 per un grup de metges per promoure la salut des d'una perspectiva integral. I és cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari General de Catalunya des de novembre de 2021.

Carme Climent Morales / ConSalud
Dra. Carme Climent Morales / ConSalud
Dr. Josep Maria Cubells Fuentes
Paido Salut Infantil-Hospital Universitari Dexeus

El doctor Cubells és un reconegut pediatre amb més de tres dècades d'experiència. És expert en tot allò relacionat amb la detecció precoç de la hipoacúsia. A més, va ser el precursor del test de detecció precoç de la sordesa a Catalunya l'any 1994.

En l'actualitat, exerceix a PAIDO-DEX, el Departament de Pediatria de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus, a Barcelona.

Josep Maria Cubells Fuentes / ConSalud
Dr. Josep Maria Cubells Fuentes
Dr. Juan José García García
Hospital Sant Joan de Déu

Després de la llicenciatura en Medicina a la Universitat de Barcelona (UB), el doctor García es va iniciar en la residència de Pediatria a l'Hospital Sant Joan de Déu. En acabar, va estar molt vinculat a les urgències pediàtriques i a la unitat d'estada curta del mateix hospital. També va començar la seva carrera científica de forma paral·lela i va obtenir el títol de Doctor en Medicina l'any 1999.

D'altra banda, el doctor García ha participat en diversos projectes competitius i ha dirigit quatre tesis doctorals. S'ha especialitzat en les malalties infeccioses pediàtriques i en l'atenció al nen hospitalitzat.

Actualment, és coordinador docent dels residents i cap de servei de Pediatria de l'hospital Sant Joan de Déu. A més, és professor associat de la UB.

Juan Jose Garcia Garcia / ConSalud
Dr. Juan José García García / ConSalud
Dra. Anna Maldonado
Centre Mèdic Teknon

La doctora Maldonado és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i és especialista en Pediatria. Quant a la seva carrera professional, escau subratllar que del 1996 al 2002 va ser coordinadora del Servei d'Urgències pediàtriques a domicili del Centre Mèdic Teknon.

Actualment, és cap del Servei de Pediatria i Neonatologia Centre Metge Teknon, pediatra consultora al Centre d'Oftalmologia Barraquer, coordinadora d'Urgències de Pediatria a Teknon i metge referent del Projecte Cassiopea QuironSalud.

Anna Maldonado / ConSalud
Dra. Anna Maldonado / ConSalud
Dra. María Milà Farnés
Hospital Quirónsalud del Vallès

La doctora Milà Farnés es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Barcelona i va obtenir l'especialitat via MIR en Pediatria. També disposa d'un màster en Gestió d'Equips i Serveis Sanitaris en l'Atenció Primària (GESSAP), amb un doctorat titulat "Mètodes de Recerca en ciències de la Salut" i va fer un curs de postgrau com a "Especialista Universitari en Integració Assistencial Pediàtrica" i com a "Especialista Universitari en Pediatria Preventiva".

Avui, és metge adjunt de pediàtrics a l'Hospital Sagrat Cor i cap de Servei de Pediatria en Clínica Quironsalud Vallès, on ostenta també el càrrec d'adjunta a Direcció. La seva activitat laboral també ha tingut un ampli recorregut en la investigació i en la docència al llarg de tot el seu recorregut professional. Així mateix, la doctora Milà té diverses publicacions i ha participat en nombroses ponències i congressos.

Maria Mila Farnes / ConSalud
María Milà Farnés / ConSalud
Dra. Violetta Bittermann
Hospital Quirónsalud del Vallès

La doctora Bitterman, especialista en reumatologia pediàtrica, despunta per la gran quantitat de comunicacions i ponències en què ha participat, així com els reconeixements i certificacions que ha obtingut. A més, és membre de la Societat Espanyola de Reumatologia, de l'Associació Espanyola de Pediatria, de la Societat Catalana de Reumatologia i de la Societat Catalana de Pediatria.

En l'àmbit de la investigació i de la docència, ha participat en nombrosos projectes com l'estudi de mecanismes implicats en l'expressivitat clínica de pacients amb mutacions heterozigotes al gen MEFV o el desenvolupament d'una plataforma online per facilitar línies d'investigació en dermatomiositis juvenil, entre altres.

Actualment, treballa a l'Hospital Quirónsalud del Vallès i a Servei de Pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu, després d'exercir durant diversos anys a l'Hospital Universitari General de Catalunya.

Violetta Bittermann / ConSalud
Dra. Violetta Bittermann / ConSalud
Dra. Marta de Quixano Burgos
Hospital El Pilar-Centre Cardiovascular Sant Jordi

La doctora Marta de Quixano Burgos és una especialista de referència en el camp de la Pediatria. I és que compta amb més de 20 anys d'experiència en la professió i una extensa formació en diferents àmbits de l'especialitat. Concretament, en l'atenció des del naixement i el creixement fins a l'adolescència.

La doctora és especialista en Pediatria per l'Hospital Vall d'Hebrón de Barcelona i, al llarg de la seva trajectòria professional, ha realitzat la seva tasca assistencial com a pediatre en diferents centres.

En l'actualitat, exerceix com a cap del Servei de Pediatria de l'Hospital El Pilar de Barcelona.

Marta de Quixano Burgos / ConSalud
Dra. Marta de Quixano Burgos / ConSalud
Dra. Ángeles López Vilchez
Hospital del Mar

La doctora Ángeles López és, des de 2016, la cap del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar. També compagina la tasca assistencial amb l'activitat docent com a professora a la UAB.

A més de coordinar el Servei de Pediatria a l'Hospital del Mar, forma part de la Unitat d'Investigació Clínica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (que disposa de revisors mèdics a Farmacovigilancia, personal especialitzat en metodologia i estadística i personal dedicat al Sistema de Garantia i control de qualitat) com a personal investigador.

Per últim, al llarg de la seva trajectòria, ha participat en nombrosos estudis i assajos clínics relacionats amb la seva especialitat.

Angeles López  / ConSalud
Dra. Ángeles López Vilchez / ConSalud