A l'estiu canvien les activitats infantils d'oci. El contacte amb la naturalesa, els banys en platges i piscines, i les diferents activitats a l'aire lliure fan més probables accidents que podem evitar seguint algunes recomanacions i puguem gaudir, així, d'unes vacances familiars sense sobresalts.

Doncs bé, perquè passis el millor estiu possible en família i evitis espants, la doctora Ana Maldonado, cap del servei de Pediatria del Centre Mèdic Teknon, et dona 10 consells per prevenir accidents infantils aquest estiu.

ana maldonado rius
 

10 consells per prevenir accidents infantils a l'estiu

Platja i piscines
Un dels destins estrella de l'estiu és la platja. Un lloc en el qual, si tenim en compte les recomanacions pel que fa a seguretat infantil, petits i grans poden passar un dia genial.

També les piscines són llocs en els quals els més petits gaudeixen alhora que alleugen la calor. Aquí trobaràs recomanacions per a evitar accidents en piscines.

Recorda que sempre han d'estar supervisats per una persona adulta.

Patinets, bicicletes i patins
L'estiu és l'època ideal per a gaudir d'aquestes activitats. El casc és imprescindible i és molt recomanable usar proteccions per als seus colzes i genolls.

Finestres i balcons
Assegura't que no hi ha cadires o objectes que permetin als petits enfilar-s’hi i treure-hi el cap. El risc de caigudes és alt.

Consum d'aigua
És recomanable beure l'aigua embotellada, sobretot si no es coneix la qualitat de la qual ens trobem en el viatge o dubtem de la seva potabilitat.

Pirotècnia
És comú que en festes es llancin petards o coets. Quan es tracta de nens és necessari que es prenguin les precaucions necessàries i que siguin adequats a l'edat dels nens, per a evitar cremades, lesions acústiques o oculars i fins i tot possibles amputacions.

Barbacoes i focs
A l'estiu són típiques les barbacoes entre família i amics. És possible que els petits vulguin participar i és important evitar que s’hi acostin massa.

Electricitat i aigua
És normal que nens i nenes caminin descalços o que estiguin mullats, si acaben de donar-se un bany. És essencial vigilar que no manipulin cap endoll, cable o aparell elèctric sense calçar-se i eixugar-se bé.

Aglomeracions
Si s'acudeix a concerts, festes o fires en les quals hi ha molta gent, és imprescindible no deixar anar la mà dels més petits ja que es desorienten fàcilment. En qualsevol cas, i també per als més majors, convé establir un punt de trobada en el qual reunir-se en cas de pèrdua.

Mòbil de contacte
És recomanable que els nens més majors memoritzin el telèfon d'un adult i, en qualsevol cas, és una bona idea que els més petits portin una polsera amb el número de telèfon de contacte, també el poden portar anotat en la pròpia mà o al braç.

I si viatjaràs...
Aquí tens unes recomanacions per a viatjar amb nens amb avió, vaixell, tren i cotxe. A més, et recomanem que portis aquesta petita farmaciola que t'ajudarà a estar preparat davant petits accidents.

El Servei de Pediatria en Centre Mèdic Teknon

La salut dels teus fills és el més important per a nosaltres, per això, al Centre Mèdic Teknon comptem amb un equip d'especialistes en Pediatria reconegut a nivell internacional. A més, també disposem d'infraestructura i tecnologia avantguardista que ens permet tractar qualsevol especialitat i realitzar tot tipus de cirurgies pediàtriques.