Les desenes de concentracions, els talls de trànsit i en els ferrocarrils semblen no haver generat cap sorpresa en el govern espanyol. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat avui que la "tònica general" de la jornada d'aturada de país a Catalunya és que no s'han produït ni incidències importants ni "incidents greus" tret del tall de la AP-7, per la qual cosa considera que no hi ha "cap motiu d'alarma".

En declaracions als passadissos del Congrés, Zoido ha destacat que existeix un operatiu conjunt dels Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que està funcionat "perfectament", sense que s'hagi detectat un relaxament en la Policia catalana.

Tret del tall de la AP-7, el responsable d'Interior ha qualificat la resta d'incidències com "menors" i ha relatat com el "tall lleu" d'alguna carretera ha estat resolt pels Mossos que han "dissuadit" als piquets perquè es retiressin.

No obstant això, sí ha reconegut que s'han registrat algunes actuacions "impròpies" perquè, ha destacat, una cosa és exercir el dret de vaga i una altra fer servir la "violència" o la "coacció".

A primera hora del matí la xarxa de carreteres de Catalunya presentava cues quilomètriques en moltes de les seves principals artèries, com la A-2, l'AP-2, la AP-7, la B-20, la C-31 o la C-32, per l'acció de piquets en uns seixanta punts viaris, en el marc de la vaga general convocada pel sindicat Intersindical-CSC.