El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dimecres que no ha parlat "mai de la vida" amb l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez en ser preguntat sobre la declaració d'aquest davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, en la qual va assenyalar que guardava comunicacions amb membres del Govern abans del referèndum de l'1 d'octubre.

"No conec aquest senyor ni he parlat mai de la vida amb ell", ha respost Zoido a preguntes dels periodistes als passadissos del Congrés dels Diputats. Jordi Sànchez va defensar la seva excarceració davant del jutge del Suprem al·ludint a "converses amb representants del Govern d'Espanya" en els dies previs al referèndum il·legal.

Segons Sànchez, aquests contactes, que diu tenir guardats, no auguraven que es dugués a terme l'actuació policial d'aquell dia. "Feien preveure que hi podria haver en algun lloc alguna tensió, algun aldarull, però no el que va passar l'1 d'octubre, perquè la mateixa interlocutòria de la jutgessa parlava de principi de proporcionalitat", va relatar al magistrat l'11 de gener, segons els fragments de la declaració publicats aquest dimecres per La Vanguardia.

Sànchez hauria asseverat que el referèndum "era un acte il·legal" i que les agressions rebudes tant per ciutadans com per agents policials són el pitjor que ha passat a Catalunya en molts anys.