El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha explicat aquest dimarts que faran tot el possible perquè el president en funcions, Carles Puigdemont, no pugui posar el peu a Espanya. “Evitarem que pugui entrar en el maleter del cotxe”, ha arribat a assegurar.

En una entrevista a Espejo público (Antena 3), Zoido s’ha oposat frontalment que Puigdemont sigui president des de la distància. “Si vol, que vingui i s’entregui, i si no, que sigui un altre el president”, ha volgut deixar clar.

El ministre també ha criticat el líder de JuntsxCat per estar “instal·lat” en una “conducta d’irresponsabilitat”, així com per “no donar la cara i fugir de la justícia espanyola”. Malgrat això, Zoido ha afegit: “Puc garantir que la justícia recaurà també sobre ell”.

En aquest sentit, el ministre justifica la decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de no activar l’euroordre de detenció de Puigdemont a Dinamarca, perquè “el magistrat ha pretès que l’ordre constitucional no se subvertís”.

Els Mossos i l'1-O

Pocs dies després de comparèixer al Senat —sense un punt d'autocrítica— per la repressió policial de l'1-O, Zoido ha defensat avui que hi va haver "deslleialtat" i "actitut passiva" dels Mossos d'Esquadra el dia del referèndum.

En aquest sentit, assegura que van destituir Josep Lluís Trapero del càrrec de major del cos policial català "perquè la seva gestió no havia produït bons objectius". 

Per Zoido, des de l'aplicació de l'article 155 i el nomenament d'un nou cap dels Mossos, Ferran López, ara "res del que passava està passant".