El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha deixat clar avui que a Espanya "ningú" està pres per pensar "d'una forma o una altra, sinó per incomplir la llei" i que les decisions judicials, es comparteixin o no, han d'acatar-se perquè la llei "és igual per a tothom".

Amb aquesta reflexió Zoido s'ha referit, encara que sense esmentar explícitament, a la decisió adoptada ahir per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela d'enviar a la presó sense fiança els líders de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, per la concentració del passat 20 de setembre a les portes de Conselleria d'Economia.

El ministre, que ha presidit al Congrés l'acte d'entrega de condecoracions de la Policia amb motiu de les celebracions del patró del cos, ha recordat que la separació de poders és un dels pilars de la democràcia, en la qual el govern s'encarrega de governar, els jutges d'aplicar les lleis i les forces de seguretat de vetllar perquè aquestes normes es compleixin.

"Hi ha una cosa evident: a Espanya ningú està pres per pensar d'una forma o una altra, sinó per incomplir la llei", ha afegit Zoido en el seu discurs, el qual ha aprofitat per abonar una vegada més la feina dels efectius de la Policia i la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya "per preservar els drets de tots, mantenir l'ordre i assegurar la convivència i la legalitat".

Una "missió", ha emfatitzat, que seguiran prestant "fins que calgui", fins que la legalitat sigui "restaurada i fins que tots els espanyols i no només els que pensin d'una determinada manera tinguin garantint els seus drets i llibertats". Zoido també ha volgut llançar el missatge que des del seu departament es posaran tots els mitjans legals perquè caigui "tot el pes de la llei" sobre qui ha faltat al respecte o amenaçat aquests agents.

Per a aquests policies i guàrdies civils també ha tingut paraules la presidenta del Congrés, Ana Pastor, convençuda que els valors que defensen i que l'estat de dret "prevaldrà sempre davant la violència i la il·legalitat". Amb aquestes paraules, Pastor ha tancat l'acte en el qual nou policies que presten servei a la comissaria especial del Congrés, el Defensor del Poble i el Tribunal de Comptes han estat condecorats.

També han estat distingits Mari Mar Blanco, diputada del PP i presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme; el secretari general del Defensor del Poble, José Manuel Sánchez Saudinos; la interventora del Congrés Isabel Revuelta; el metge de la Cambra Baixa Pedro Górgolas; la funcionària de les Corts Susana Blasco i el director tècnic de la Presidència del Tribunal de Comptes, José Luis Cea.