El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha denunciat que el ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, els ha "plantat". Així ho ha denunciat a través de les xarxes socials. Aquest dimarts hi havia prevista una reunió del Consell de Policia a dos quarts de cinc de la tarda, a la qual Zoido no ha assistit. Era la primera reunió del Consell de Policia després del 155, i en l'ordre del dia estava previst analitzar "l'excepcionalitat de la situació actual" i el paper dels Mossos.

Amb l'aplicació de l'article 155, el Ministeri de l'Interior va atribuir-se el control dels Mossos d'Esquadra. Tan sols assumir aquest control, Juan Ignacio Zoido va apartar Josep Lluís Trapero com a major del cos de la policia catalana, i en el seu lloc hi va posar Ferran López, que fins llavors era el número dos del comandament del cos policial.

Després de la intervenció del Ministeri de l'Interior, aquest sindicat policial va emetre un comunicat en què recordava que el "comandament suprem" del cos "ha de recaure en la Generalitat", i exigia tant al Govern català com a l'espanyol que no es fes servir "políticament i judicialment" els Mossos d'Esquadra.