El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'ha mostrat molest aquesta tarda amb la Justícia belga, després que aquesta ha demanat aclariment sobre com es tracten a Espanya els presos. "Ningú no ens donarà cap lliçó al respecte", ha indicat quan li han preguntat sobre si ja ha facilitat la informació reclamada per la Fiscalia belga davant una hipotètica extradició del president Carles Puigdemont.

"La petició s'ha rebut i se li ha enviat tota la informació absolutament detallada", ha assegurat Zoido. "Espanya afortunadament és un Estat de Dret des de fa moltíssims anys i la independència judicial i la divisió de poders és exemplar", ha apuntat el ministre, que ha insistit: "Ningú ens donarà cap lliçó a aquest respecte". Zoido ha sol·licitat que es prengui la decisió "conforme a la legislació vigent a Bèlgica".

Segons han informat fonts jurídiques, la Fiscalia de la capital belga ha reclamat a la magistrada espanyola informació tant penitenciària com a judicial. El president i els consellers refugiats a Bèlgica estan citats a les 14.00 hores de demà per comparèixer per primera vegada davant el jutge de la Cambra del Consell (tribunal de primera instància) de Brussel·les, que serà qui decideixi si hi ha extradició.